Jumaat, November 07, 2008

KUAT MAKAN

EDIT pic :Sate Kajang Hj Samuri masa makan-makan kat rumah ni hari tu..

Semalam kami makan kat luar sebab petang tu banyak sangat urusan ,tak sempat nak masak..kebetulan abah pula balik awal dari site kat Lumut..apalagi..anak-anak(t ermasuk maknya sekali) pun cepat-cepat ambil kesempatan lah...Izzah macam biasa order nak makan sate ayam...tapi bila dah sampai sate tu depan mata dia,sikit pun dia tak pandang..Izzah bantai makan udang goreng tepunglah, sup tulang lah,ayam masak halia lah..

Nak tau apa jadi kat sate tu?
Hannah yang makan..pandai dia makan sate ... tak mau orang suapkan, nak makan sendiri...sambil tu makan juga nasi dengan sup..eerr..banyak betullah Hannah makan malam tadi ..sampai berlarang.., takut termuntah pulak..

Isyhhh..nampak badan tu kecik jer...tapi kuat makan!

silap pulak masa makan sate tu tak snap gambar...yang kat bawah ni Hannah makan kat rumah..



Hannah makan tangan kiri ..:(

6 ulasan:

cikgu jawe berkata...

sate hj samuri pun dh mahal. saiz pun dh susut. hehe

tp kan kak pinat, aku rasa sate mana2 pun sama je rasanya. hehe

dilaOHdila berkata...

kak PINT
nyapo tak nangkep gambar Hanna makan satay tuh
mesti comey kan

PINATBATE berkata...

CJ...
sate Hj Samuri berbeza pada sambal cili keringnya yang tiada pada hampir kebanyakan sate lain..dan ia adalah trademark sare Kajang..
yup..
memang betul saiznya makin kurus dan dah masuk lemak ayam..dlu 100% ayam..


DILA..
masa tu leka tengok dia bersungguh makan...lupa nak snap..memang comot

aNIe berkata...

Huhuhu...akak dah lama tak pekena satay haji samuri...

Comeinya sikecik...panai makan sendiri plak tu

Hanim berkata...

Pinat, terkedu tengok gambar sate tu..dah lama betul tak pekena..kat mana Hj Samuri ni? Kot-kot balik sana tahun depan boleh terjah restaurant dia

PINATBATE berkata...

Kak Anie..

Hannah ni kalau makan memang nak suap sendiri..Sabau jer lah..separuh nasi masuk mulut separuh lagi bertabur bawah meja...


HANIM..
The main headquarters is located in Medan Sate, Kajang, Selangor.Branches dia banyak..ada beberapa buah sekitar Kajang dan Bangi..ada juga kat R&R Awan Besar(KESAS),R&R Kinrara,Sg Buluh overhead Bridge Restaurant,Uptown Damansara Utama,Taipan USJ,Percinct 16 Putrajaya...owwhh...mana-mana adalah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin