Isnin, Oktober 26, 2009

TAMAN BOTANI 2

Santai di pagi Ahad...Jom kita jalan-jalan !

Izzah yang berhajat sangat,berkali-kali ajak ke mari..Taman Botani ni luas dan nyaman..suasana segar jer ....

Mula-mula kami berjoging konon nak keluarkan peluh..tapi baru sampai taman paku pakis ,lutut dah macam kena paku jer..sakit skru dik oii...hahaha!

Ingatkan pokok salad,rupa-rupanya spesis paku-pakis..hikhik..mujur tak petik buat ulam..


jalan punya jalan sambil snap sana sini..pas tu berangan,nak buat macam ni lah kat rumah..^^

Tetiba..wow! ada peluang boleh round taman ni...tak payah penat berjalan kan..tapi tunggu punya tunggu,rupa-rupanya benda ni tak bergerak..hehe..
Akhirnya Hannah buat keputusan utk drive jerlah train ni bawa kak Izzah dan abang jalan-jalan..boleh?
Masa ke mari kali pertama dulu,tak sempat naik basikal..jadi kali ni masing-masing melepaskan gian..

senyum puashati..sewa basikal 4 ringgit sejam..

kakak lelebih pulak dia...naik basikal pun nak drift..

Abang mula tunjuk skill merempit..

mula-mula Hannah macam cuak jer..

Sekali dah syok tak mau turun lak..

Pertandingan bermula..ready..set..GO!!

Ayyo..lajunya diorang ni...

Lepas sejam pusing-pusing..lepak kat sini..

Muka happy..

Melangkah balik dengan cita-cita nak datang lagi...

14 ulasan:

hajah zainab bt abdullah berkata...

seronok beriadah dgn famili. tempat tu cantik!!

Atikah berkata...

Salam kak,

Comel2 anak2 akak... kegembiraan terserlah di wajah mereka... seronoknya dpt beriadah bersama keluarga...

Akak tak berbasikal bersama en suami ker? mesti romantik berbasikal berdua... :)

PINATBATE berkata...

KN..
Alhamdulillah..memang cantik tempat tu..dan luas tak sempat nak pusing semua tempat..


Atikah..
kesian en. basikal kalau kakpinat naik berduaan ..mau pancit tayar belakang..hikhik..

kucingorengemok berkata...

haaa? boleh sewa basikal? ingatkan ada kat bukit cerakah je... nak pegi! nak pegi!! (gian nak naik basikal)

en_me berkata...

sonoknyerrr..

dilaOHdila berkata...

taman BOTANI> dah banyak berubah
jangan lepaskan peluang utk datang kesini...
dulu naik basikal Rm4 hinggit
sekarang dah naik harga lagi kut

PINATBATE berkata...

KOG..
Boleh...basikal besar,basikal kecik semua ada...cepat pergi!

PINATBATE berkata...

en-me..
sonok you...

PINATBATE berkata...

dila..
masih RM4 sejam Dila..

silversarina berkata...

EEmmm ... bagus untuk bersantai dan riadah bersama anak2 . Cantik !

aNIe berkata...

Pinatbate...kat mana Taman Botani ni...? Cantik tempatnya...

PINATBATE berkata...

Kak Rina..
memang best dpt riadah cuma selalu tak cukup masa..



Kak anie..
Saya buat entry baru erk..^^

akudimar berkata...

wah Hanah ngamplok waey orak gelem muduk...

ehh...kat taman tu ke yang ada bluehippo tu kan kak ? endi?koyo opo tho blue hippo kuwi.

PINATBATE berkata...

Dimar..
tak jumpa lak bluehippo tu..^^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin