Rabu, Oktober 14, 2009

SECANTIK KEBUN ORANG,INDAH LAGI KEBUN SENDIRI

Hujan lebat turun sejak sebelum subuh membawa ke pagi..cuaca sejuk memang membuatkan mata rasa nak melekat bagai digam dengan gam UHU.Hari ini kembali semula ke kebun selepas hampir seminggu berjuang bermati-matian menahan mengantuk ..mana tak mengantuk..kena mengawas exam dalam dewan yang senyap-sunyi umpama termenung di pusara..aiyyo! tawaf berkali-kali pusing dewan sambil mata pejam..hanya orang profesional jer boleh buat macam tu tau..

Sampai aje kebun terus masuk meeting,buat kerja kebun yang dah beberapa hari kena tinggal lepas tu...apalagi..makan ccolek lah!! Macam ada telepathy pulak..masa nak tidur malam tadi tiba-tiba rasa teringin nak makan colek buah..tiba-tiba pagi ni ada member yang bawa jambu air,belimbing,sengkuang..siap dengan kuah coleknya sekali..perrghh!! makan tak ingat dunia..asyik ingat akhirat jer..Alhamdulillah..!! Syukur! Esok Asrul nak bawak jambu lagi..petang ni nak cari mangga muda pulak..besok boleh makan berjemaah lagi..

8 ulasan:

Ibu n Abah berkata...

Pinat,
Buat telan air liur aje...
seronok kan makan ramai-ramai.

PINATBATE berkata...

hehehe...
memang best makan berjemaah! tak sedar habis sebesen..

kucingorengemok berkata...

paling tak best makan buah berjemaah kalau kita kena jadi tukang potong... potong 3-4 kerat, orang capai terus makan, potong lagi, orang capai terus makan... last² kita baru nak makan orang lain dah kenyang! hehe...

dilaOHdila berkata...

mana buahnya kak
kemecer ni hah

PINATBATE berkata...

KOG..
tu pasal kakpinat tak nak pegang pisau....selamat!


Dila..
tengah sedap-sedap makan apa barang nak snap gambar ? potong aaahhh..

Asnija berkata...

sedap...sedap...kalau colek nyer best...apa buah pun jadi best...kalau kat parit baru tu...buah jambu susu...best nyer...mana nak carik sekarang ni ye???

PINATBATE berkata...

Datin..buah jambu susu dah pupus kot..tak nampak pun sekarang..

Ayah Zain berkata...

Salam Pinat,

terlior gak terasa nak cari colek buah tuh, colek ngan mangga muda,

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin