Khamis, Januari 08, 2009

ANGAN-ANGAN

Cuti Tahun Baru Cina ni kalau pergi Kelantan agak-agaknya banjir lagi tak..? Dah lama teringin nak makan nasi tupe dengan meratah seafood kat PCB...


11 ulasan:

aNIe berkata...

Pinatbate...nasik tupe tu aper eh?

PINATBATE berkata...

Kak Anie..
Nasi tupe@ nasi tumpang tu sejenis nasi lembut macam nasi impit tu tapi di bungkus dengan daun pisang berbentuk kon..Dalam kon tu siap ada lauk serta sambalnya sekali..

HABIHA69 berkata...

kawe nak nasi tupe se jugok....pitih tak dok nih...Cikgu PinatB belanjer ehh...hi..hi..hi

manlaksam berkata...

Pak Man rasa banjir dah habis dah. Tak tahu lah takut ada pusingan ke 3 (macam gusti pulak).

teachersally berkata...

Sally pun rasa by the time raya cina dah x de banjir..kalau time tu Sally tak ke mana2..meh kita p cari nasi tumpang@nasi tanduk tu eh..

Kenangan SKPT2 berkata...

kita pun dah lama nak pegi kelantan...tapi apakan daya alasan tu juga la yang abang misai bagi..banjir..

PINATBATE berkata...

HABIHA..
boleh saja..Insyaallah ..
tapi bila nak dapat nasi tupe ni?..


Pak Man..
kalau dah tak banjir, molek benar lah...ada harapan nak gi..cadang nak ikut jln loging-Gua Musang...ok tak?

PINATBATE berkata...

Teacher Sally..
kat mana nak cari ?


Kak Yan..
lobi jer abang misai tu...kalau tak jalan jugak cuba hembus-hembus sikit..ngehngehngeh.

manlaksam berkata...

Pinat,
Jangan ikut Loging!!!....Bulan lepas jalan runtuh, masih dalam proses membaik pulih.
Pak Man cadang ikut KL - Bentong - Raub - Lipis - G.Musang.
Sampai Raub boleh singgah dulu, rehat, makan-makan.
Macam mana?

silversarina berkata...

salam,

Cuti CNY tahun lalu kami last minute ke KB, lebih 20 hotel kami terpa semua penuh, akhirnya dapat hostel di kuala besut dan esok pagi terus balik ke kemaman, kena booking awal waktu cuti ni. waktu pergi KB bulan lalu akak jumpa daun pisang kon tu tapi bila bukak nasi dagang dalamnya , bukan nasi tumpang, beli kat tengah bandar KB , pastu tak jumpa dah nasi tumpang di mana-mana :(

PINATBATE berkata...

PAKMAN...
Dah dua tiga kali kami naik Cameron..hanya jengah-jengah jer jalan hala ke loging tu..rasa teringin nak lepas ke Kelantan..nyaman jer jln tu..tapi kalau tanah runtuh tak jadi lah..

Terimakasih pelawaan singgah Raub tu..kami belum buat keputusan lagi..tengah tengok ramalan kaji cuaca..hehehe!



SILVERSARINA...
Kak Rina..sebenarnya kami dah book hotel kat KB..tapi rasa macam takut pula nak pergi..harap tak banjir lagi lah...

huk alohh..nasi dagang tertukar baju kot..tak apa lah, nanti saya siasat tempat nak cari..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin