Rabu, Jun 09, 2010

BERSIH

Sedar tak sedar rupanya dah cecah sebulan duduk terperap dalam rumah ..dah serupa macam ikan pekasam pulak rasanya.. boleh tak perasan pulak stock gula kat rumah ni dah tinggal sejemput jer....

Bila suruh si abang pergi beli kat kedai..ehh!..dia kata dia kat kedai pun tak ada gula jugak...abis camno? Kakak ni sibuk sgt nak buat cornflake madu?..Tonggeng jerlah balang gula tu kakak..lepas ni minum air tak payah bergula..jaga kesihatan...;D

Siapa nak makan,buat sendiri...syabas Kakak! hariraya ni mak tempah kat kakak jer lah..yahuu!!


2 week happy house cleaning challenge :
Aktiviti hari ni:

1. Kakak bersihkan peti ais..clear!
2. Gotong royong bersihkan bilik baju.(percaya tak?..satu bilik penuh longgokan baju) lipat,iron,simpan ikut kategori....done!
3. lap segala cermin pintu,tingkap,cermin muka,cermin meja,cermin mata..

cadangan esok:
1. nak kemas isi perut kabinet dapur pulak..
sambil tu nak recycle kertas,plastik....wah! besarnya cita-cita..


Tapi..makhluk ni siapa pulak nak bersihkan..?


Orang tengah buat kerja..dia diam-diam bekerja jugak...grrr...!

20 ulasan:

kak su berkata...

Salam Dik...

Dah abis pantang ke? 44 ari tau...

Lori tepung terbalik kat dapur ker???hee..hee...comelnya...

Apa2 jgn kerja kuat sangat....baru lagi tuuu....

Selamat berkemas...

Wslm

Ajwin Ajeera berkata...

NAK SIKIT CORNFLAKES MADU ITU!!!!!
hehehe
amboi hannah~~~~~~~ hahaha
kemain lagi dia..ini mmg menggeramkan ni...

kucingorengemok berkata...

kah kah... gigih dia bekerja ya!

manzlie berkata...

salam cikgu pinat..

nak gambar baby...?
Bleyyyy? buatlah lagi entry...gambar baby tido.....gerammmm cl

Sally berkata...

Syabas beti syabas!!!(baca ala2 Amiktha Batchan tau..)

yaikksss..honey cornflakes ?? Kakak!! Makcik Sally suko! rasa mcm raya la plakss..

Uncle berkata...

gambar last tu memang best dan nampak comel sangat!

dilaOHdila berkata...

wallah Hannah....hehehhehe lawak lah pulak. main bedak emak tak pasan erk. comey...ada spec lagi.
** kakak ni mmg rajin aaa. untung sapa dapat menantu cam kakak ni sok. alhamdulillah

Ayah Zain berkata...

Salam Pinat

Hantar saja la gambar baby tu kat CL, dia tengah kemaruk baby tu heheheh

Rozali berkata...

Assalamualaikum cikgu Pinat

kecik² dah pandai bergaya
ala² saloma lagi
he he

Wassalam

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam pinat,

Ya Allah...abis powder baby kot dia sapu kat muka...hahaha..cun!!

PINATBATE berkata...

KakSu..
tu bukan lori tepung terbalik..tu gudang bedak kena rampok..

PINATBATE berkata...

Awin..
harap maaf..tinggal gambar jer..hujung minggu ni kakak kata dia nak buat lagi..tunggulah kalau ada rezeki..

PINATBATE berkata...

KOG..
gigih bekerja dan tabah menghadapi bebelan mak dia ni..

PINATBATE berkata...

Cik Lie..tunggu..!

PINATBATE berkata...

Sally..
bukan takat kuih raya,rumah ni pun meriah pun macam raya jugak..

PINATBATE berkata...

Uncle..
naik darah tinggi dibuatnya..

PINATBATE berkata...

dila..
kakak tengah mood rajin tu..pasal tengah kemaruk makan..

PINATBATE berkata...

AZ..
Kemaruk makan boleh suruh masak..kemaruk baby nak camana tu..?

PINATBATE berkata...

Atuk Rozali..
dah habis bergaya tu..setengah botol bedak dia kerjakan..
tarakuca..tarakuca..

PINATBATE berkata...

KakNab..
mujurlah dia sapu muka dia sendiri..kalau dia sapu muka adik dia..harus mak dia naik histeria..;D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin