Jumaat, Julai 24, 2009

VITAMIN R SUDAH MENJELMA

Jumaat yang ceria !
Berkat pertolongan sahabat-sahabat yang hebat dua buah program yang dirancang hari ini berjalan dengan lancar..Alhamdulillah. Kadang-kala bila kita merasa kesempitan tanpa disangka-sangka Allah mengirimkan sahabat-sahabat yang baik untuk membantu..Itulah yang berlaku hari ini.

Mungkin kerana fikiran dah terasa lapang,vitamin R yang bersembunyi di celah awan biru kini menjelma seakan mengusir jauh virus M yang sekian lama bertakhta. chewwah..tetiba ayat macam nak buat cerpen pulak..

Sepetang mengemas dapur,lap pintu kabinet, cuci peti sejuk dan sental singki,periuk,belanga...fuhh! sakit pinggang wei...
err..cakap banyak lak....belajar munafik la tu...sebenarnya yang mengemas tu my PA..yang tukang beri arahan tu Puan Pinat..mengaku jer lah..

Tapi kek carot ni dah tentu lah air tangan makcik...jangan tuduh makcik pemalas yer...tak baik tau..bukan sebijik..nah ! dua bijik you..boleh tengok sendiri gigih ke tak gigih ...hadoi!

Kek coklat kukus ni moist lah sangat ..First time buat dalam kukusan berlubang tengah macam ni..sekali jadik cantik dow!.selalu tu buat dlm loyang bulat dia jadi retak kat tengah...kali ni cantik lah body dia...Boleh jamu orang jauh yang datang esok..ahaks!
Buat kek dan kemas rumah beriya-iya ni sebenarnya nak sambut tetamu... kalau tidak...eermm...rajin lah sangat...

Resepi?


8 ulasan:

tchersally berkata...

Fewittt!! cayalah Pinat!! alamak sodapnyo lah nampak kek carrot tuuuu..nakkkk!!

semoga vitamin R terus mendominasi diri!! Sally nak tunggu vitamin D ni..hehe

Nik Zulina berkata...

Nampak bestla kek carrot tu..blehla kongsi resipi..

silversarina berkata...

EEmmm ... sedapnya kek -kek tu, memang berbaloi jadi rajin ni ..hehehe.

MiSs ZaH berkata...

fuyyoo!!! nmpk menyelerakan la kek akk nie... nak!!! nyum3!! akk kongsi resepi leh?? hehehe

m e E n berkata...

Kak Pinat.
Caya la kak.
Sedap je nampak kek tu.
Bole buatkan saye kek cokelat
undulgence macam kt Secret Recipe?
Hehehe.

Syoh~ Syoh~ virus M.

en_me berkata...

sodapnyerr..

KAMATO berkata...

telan air lior tenguk kek tu

dilaOHdila berkata...

rajinnya kakak ku inew
patut dilla bau coklat jek kat cheras jaya ni (ahak)

kak, bila nak bagi ku rasa:-P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin