Khamis, Julai 30, 2009

RAHSIA DURIAN

Urrghh!! TAJUK ENTRY MESTI GEMPAK..!

Bangun tidur pagi tadi rasa berdenyut-denyut kepala...sakit sampai terfikir-fikir nak ambil MC..ambik..tidak..ambik..tidak...akhirnya start kereta dan vroommm...Alhamdulillah..sampai juga ke destinasi meskipun berkerut dahi sepanjang pagi .Mujurlah hari ni murid-murid exam,jadi tak banyak sangat kena bercakap.

Mula-mula tu rasa macam nak salahkan kambing panggang ni..tentu dia punya pasal sampai senget kepala ni..tapi bila fikir balik macam tak logik pula ..takkan makan kambing panggang kenduri aqiqah tengahari Ahad lepas baru terasa bahananya pagi Khamis..lagi pun kambing tu tak bersalah..sungguh tak adil kan..

Ini tentu sebab membelasah durian malam tadi!
nampak gayanya sejak akhir-akhir ni makan durian pun boleh sakit kepala dan sengal belakang tengkok..apakah itu tanda......?? owwhh!! tidak...

Lepas ni makcik janji berhati-hati bila nak durian lagi..malam semalam tu pun terlajak sikit jer..ingat nak makan tiga ulas ..tapi sebab anak-anak semua tidur dan kesian pulak tengok durian tu terbiar sepi..makcik bahamlah tiga biji.....alahh..tiga biji jer...
Tu pun boleh buat pening kepala jugak ker?

17 ulasan:

cikgu mas berkata...

positif kak!!!moga BP tidak dtg bermanja...aduhai kak..3 bijik jer..tapi tu lah saya amat memahami.saya tak leh tgk benda makan terbiar sepi..perut dan tekakku sudi menemani..hu,hu,hu..akhirnya badanku terbabas lagi..

kinokaru. berkata...

makcik, 3 ulas dengan 3 biji durian KECIL bezanya ya.
hahahahaha

PINATBATE berkata...

cikgu mas..
huhu..nauzubillah..tak berani nak check BP..
tapi suspen jugak lah..lalok sehari ni..mujurlah malam dah okey..


Kinokaru..
hahahahahahaha!!
KECIL jer tuu....

MiSs ZaH berkata...

bedal je akk...
xkn nak biarkan derian tu...
sakit ada obat nye.. hehe..
zah mmg pantang nmpk derian...
hehehee..:) ckp pasal derian...
teringat kat atukk kat kg...
uuWwAaa~!!! xleh jd.. minggu nie kene balik gak jenguk atukk!!! yes kompem... (^-^)

miss GAZA berkata...

assalamualaikum tuan umah..

erm,
sayA ni jnis gla durian gak..
pantang dengar apa2 sal durian.
buah durian?
pulut durian?
cucoq durian?
eskrem durian?
kopok durian?
waaaa!!
rasa cam nak bedal semua sekali skrang!
=P

manlaksam berkata...

Pinat,
Tekanan darah macam mana? tak periksa ke?
Bukan apa, manalah tahu.......
Sebab, sakit belakang tengkuk tu yang buat Pak man curiga sikit tu.

Meen Eunos berkata...

Kak Pinat.
baik Akak check blod pressure.
Bahye kak. kang jadi bende lain.
Memang la tak mintak.
Mencegah lebih elok dari merawat.

tchersally berkata...

alahai..kakak ku Pinat..mmg laa kalau dah blasah smpai 3 bijik tu..

hmmm..kena hati2..Blood presuure kena check tu..

banyak faktor bila dulu makan 3 raga durian pun bole menari ballet tapi skrg 3 bijik pun kepala rasa senget tu..antara faktornya adalah..ermmm..erm...alaaa..tu laaa..yg dok bertambah tiap tahun tuuuu..hehe..anyway..berhati2 lah dgn food intake ya..

PINATBATE berkata...

Zah..
bedal jgn tak bedal..



Miss Gaza..
eh..bedal jugakk...

PINATBATE berkata...

Pak Man..
betullah Pak Man..sakit belakang tengkok tu mmg agak cemas ..tapi bila dah baik begini saya buat donno jerk..


Meen..
alamak Meen..jadi tambah seram pulak..yer lah nanti kakpinat check ..

PINATBATE berkata...

Tcher Sally..
adoilah...rasa tak mau mengaku faktor penyebab tu...hiks..
abes tu dulu 3 raga durian bukan takat boleh nari ballet jer, moonwalk dance ala michael jackson pun tadek hal punya..

Ayohwang berkata...

3 biji je... Bakpe dok makang 3 lori. hihihi

pinatbate berkata...

Pok...!!
buat lawok..!.

Ct berkata...

Pinat oii..melampoo tu..
haku pun tak le makan sampai 3 biji sorang w/pun pokok kat bakang umah mak jewk.. ;-)

kambing pun tak berani nak jamah wehh..bukan sebab takut pening ke hapa..tapi sentimental valueee...
waaaaaa....

pinatbate berkata...

CT...
kehkehkeh..!
wes tobat aku..mumet sedhino ..

akudimar berkata...

hoh...3 biji ka?

PINATBATE berkata...

naper..tak percaya?
haha!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin