Ahad, Februari 15, 2009

OLD TIMER KOPITIAM


Sengaja cari kesempatan petang Ahad ni..sambil jalan-jalan kat kompleks PKNS Bangi, singgah beli buku kat Galeri Buku Syabab...Lepas tu kami dating berdua..minum sambil mencurah perasaan..hohoho....


Minum kopi sambil makan lempeng kelapa cicah kari daging....tapi rasanya tekak lebih suka lempeng kelapa cecah sambal tumis ikan bilis kat Selera Herba

Sedap sangat bihun kari ni..tapi seciput jer.. tiga kali suap dah tinggal kuah..kena order lagi nampak gayanya ni..



kura-kura main teng teng
kena kuis tak dapat mengelak
dah tua baru nak berdating
kena gelak dek budak-budak

sebagai menebus rasa bersalah kat anak-anak yang mengiau-ngiau kat rumah,malam ni gorengkan lah ayam organik ala-ala KFC yang dah tak dijejaki sekian lama tu..best juga pakai tepung RADIX fried Chicken keluaran HPA ni..cicah pula dengan sos dia...fullamak! makan hingga menjilat jari ..ikut sunnah nabi kan...lepas tu pekena pulak kopi mai sechaweennn..
amboii...meletop!

Sokonglah produk Malaysia keluaran orang Islam..Halal,bersih,berkat..Insyaallah..


ehh..
tak jadi nak menyepi pulak blog ni...ngehngehngeh..

13 ulasan:

cikgu jawe berkata...

waaahh! terliur.. hehe

tp nk pergi bangi tuu.. jauhnya!.

dilaOHdila berkata...

waduh...patut nampak ada urang makan kat OLDTIMER erk, ooo x ajak acik huh(Huhuhuhu)

PINATBATE berkata...

CJ..
alaa..tak jauh mana pun..meh la datang Bangi..kami hampir tiap minggu lalu Meru pergi KS tadek hal pon...hehehe..

DILA..
errkkk..nampak ker?..
tengah dating mana boleh ajak orang lain..kacau la!

manlaksam berkata...

Hidup HPA!

muor76 berkata...

klasik siot cawan kopi tu...

akudimar berkata...

cayalahhh kak pinat...
kalo lagu tuh, alamat menangislah syaitan yang inginkan anak adam berantakan.

aku kagum karo kak pinat & abg din.

tchersally berkata...

waaa..nampaknye mmg nikmat btol la kan ade PA nih..bole je kluar berdating skrg nih..teruskannnn..

KAMATO berkata...

tak pa dah berdating....sebenarnya berdating suami isteri tu tak ada had limitnya

PINATBATE berkata...

PakMan..
Siapa lagi nak sokong kalau bukan kita kann...Hidup HPA!


Muor..
Memang klasik ..
kedai pun oldtimer...makcik pakcik jer yg minum kat situ...hak!hak!

PINATBATE berkata...

Dimar..
kagum ker..? biasa jekk..



Tchersally..
Alhamdulillah..mudah-mudahan kekallah begitu..


Kamato..
hehehe..
segan lah pulak dgn tuan Kamato..;D

aNIe berkata...

PINATBATE...akak ni jadi ahli produk HPA tu tapi tak pernah pun cuba sos ataupun tepung gorengannya...sedap eh?

PINATBATE berkata...

kak Anie..
Sos tu memang sedap sgt..tapi tepung tu masin sikit lah pada lidah saya..tapi rangup dia setanding KFC lah...

adie-ishmael berkata...

saya suka sangat tulisan jawi tu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin