Sabtu, Julai 24, 2010

KAMI DISERANG HENDAP !

 Hari Sabtu ni cadang nak masuk kursus fotografi..besar hajat tu..camera muncung panjang bukannya ada pun.Saja pergi kursus nak cari ilmulah konon.Bila bisik-bisik dekat darling asben nak beli camera dia kata tak relevanlah ..mana nak kendong camera senapang, mana nak kelek anak..tu tak masuk bag tangan,bag botol susu..blablabla..waka waka eyy eyyy betullah..tak bagi sokongan langsung ..

Agaknya sebab tak dapat restu suami mithali tetiba hari Jumaat dapat tau kursus tu ditangguhkan..Cis! padahal dah ready bersemangat waja.. sanggup kensel nak dating dgn Bna.Kesian Bna and the gang..Insyaallah minggu depan jadikk..makpinat buatkan lemang shushi utk korang yer..

Manusia merancang..Allah jua sebaik-baik perancang..rupa-rupanya ada hikmah disebalik semuanya..tanpa di sangka-sangka..tanpa sebarang tanda atau amaran..kami kena serang hendap!!! habis tergugat kestabilan politik dan ekonomi..rasa nak nangis tau..inilah musibah namanya.

Bila ditimpa musibah,kenalah redha dan tabahkan hati..disamping tu kena juga buat tindakan mengatasi musibah daripada berlarutan. Inilah yang kami buat hari ni..ni baru permulaan..nampaknya sampai petang pun tak tau siap ker tidak..sabar..sabar..sabar...




apalah nasib kena tebuk lubang cam ni...

sedih oohhh...dah tak cantik lantai..Ni semua anai-anai punya pasal...:(

8 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum Cikgu Pinat

Taniah
langkah yg paling bijak cikgu lakukan
sebelum anai2 tu bermastautin

Wassalam

Rozali berkata...

Salam Cikgu Pinat

Irfan tak mengamuk ke dgn bunyi bising tu
he he

Wassalam

PINATBATE berkata...

Atuk Rozali..
Irfan dgn Hannah hantar kat rumah Nenek Mun..
tingkat atas nak kena sembur racun serangga..jadi kena selamatkan bebudak tu..mak dia pun kejap lagi nak kena sembur ni..duduk depan laptop tak reti-reti nak bergerak sekalipun riuh rendah kat bawh tu ;DD

bna berkata...

alahhh.. osasahh.. bikin kecewa daa..

kak ina kl berkata...

salam...memang akak tak pernah msk ke blog kamu sbb tak ada link..agarnya baru terjumpa link kamu..

sayangnya lantai mahal tu kan..apa nak buat..kena sembur jugak seblm makin teruk.

en_me berkata...

wehh naper x tanya me pasal anai2 tuh.. sekarang dah ada cara teknologi baru bunuh anai2 tanpa drilling (korek lobang) ghitewww.. uhuhu, sayangnyer lantai marbels teww

PINATBATE berkata...

en_me..
percaya tak..sehari selepas lantai kena drill..kami terpandang iklan bunuh anai-anai tanpa drilling kat simpang jalan yg kami lalu tiap-tiap hari..! rasanya iklan tu dah lama terpampang tapi selama ni tak ambik kisah pun..adui menyesal gilozz..;(
mungkin ada hikmah tersembunyi..sabar jer lah

PINATBATE berkata...

kakIna ..
terima kasih sudi singgah..jenguk-jenguklah selalu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin