Sabtu, Mei 30, 2009

NO PICTURE


Sebenarnya mlm ni nak tampal gambar hadiah-hadiah yg my anak-anak murid bagi semalam..tapi mana ntah lah perginya camera cap ayam den lopeh tu...menyorok bawah bantal agaknya..cari tak jumpa..Terima kasihlah yg bg hadiah macam-macam adooo....

OK..semalam adalah hari terakhir persekolahan penggal satu..cuti dua minggu..Yes!
Semalam juga kami adakan sambutan hari guru..sengaja buat lewat sebab nak beri laluan kpd peperiksaan pertengahan tahun..yg paling gempak..hadiah utk guru paling sporting tahun 2009 diberikan kepadaaaa........huhuhu...siapa lagi ! Riak makcik sekejap..kembang lubang idung...terbayang wajah anak-anak murid .. terharu senbenarnya .Terima kasih lah siapa yang mengundi tu..tersipu- sipu makcik pinat pakai baju tema color gold melangkah ke pentas sambil buat langkah ayu masa ambil hadiah ..alahai..tak tau lah macamana penilaian sporting ni..adakah daku betul-betul seorang guru yg memahami aka sporting?

erkk...sebenarnya ..makcik pun blur jugak..lepas rembat hadiah terus naik bilik guru tutup register bulan Mei,siapkan buku rekod,tanda paper,berkemas...tak tau apa acara diorang buat ..tau-tau errkk....dah habis......tak sempat nak ikut lawan gusti lengan....akal pengelat ..yang penting dah kenyang makan jamuan nasi minyak..Alhamdulillah! syukur...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ptg tadi kami pergi keKebetulan masa kami sampai jer Upin dan Ipin pun keluar dari pintu betul-betul sebelah kami berdiri..apalagi..melompatlah Izzah..suka benar dia dpt jumpa Upin dan Ipin depan mata..siap tepuk-tepuk lagi..sayangnya tak ambil gambar..

Buku tak banyak sangat kat sini tapi OK lah..lepas memborong kat KLBF jadi tak ada lah beli buku sgt..cuma buku-buku cerita Izzah dan koleksi Harry Porter kakak jer..dah byk kali minta tapi tangguhkan sbb nak suruh dia tumpu pd UPSR..tapi tengok harga diskaun lebih cantik berbanding kat KLBF dan kakak pun dah berkali-kali minta..OK lah...layan jer..

Lepas tu ronda-ronda Mines cuci mata.. makan sup miso,udon,tempura,salmon dan onigiri kat Mr Tenpanyaki ..perasan bijak jer mkn makanan Jepun..padahal balik terus singgah pasar malam cari tempe dgn jengkol...lalalala....harus cukup stock utk seminggu, kalau tak ada benda-benda ni ..makan tak kenyang beb...

14 ulasan:

Uncle berkata...

Uncle nak jugak tengok cikgu sporting dapat hadiah....

pinatbate berkata...

Dear Uncle..
hahaha!
bab tampal gambar sendiri ni belum cukup sportinglah pulak...besok-besoklah yer..

Ayohwang berkata...

Selamat Hari Guru dang selamat bercuti cikgu...

Azemi Ali berkata...

Salam cikgu Pinat.

Tahniah atas anugerah cikgu sporting.

Kami sekeluarga pun ke Read Malaysia semalam. Banyak buku cina dari Melayu.

JahRera berkata...

salam cik gu pinat,

apabenda jengkol tu. Tolonglah ajarkan kat mak cik yg duk jauh ini huhuhu.

PINATBATE berkata...

Ayohwang..
Terima kasih...
terima kasih juga Awohwang sudi singgah rumoh ambo dehh..

PINATBATE berkata...

Azemi Ali
Ntah ker kita selisih bahu tapi tak kenal..hehehe..yer lah..banyak buku Cina jer..

PINATBATE berkata...

Kaklela...
Jengkol tu jering kak..rebus buat masak lemak cili api pun sodap!mak aihh..bau dia setaman kak...kikikik..

cikgu mas berkata...

salam kak pinat..

tahniah,tahniah,tahniah,rupanya yang kalahkan saya tu cikgu pinat rupanya!!lastnyer saya dapat anugerah gak tapi bukan cikgu sporting tapi.cikgu suka outing..jadi lah kakpinat kembang jugak semangkuk,kalau dapat cikgu sporting kembang sebesen gamaknyer!!

Chekgu BaniHassim berkata...

okela tu...
cume takde gambar...
kalau ade gambar boleh jadi bahan...hehe

PINATBATE berkata...

Cikgu mas..
tak kisahlah tu..janji ada bunyi TING...happy holiday!

PINATBATE berkata...

Chekgu BH..
Dah sangka dah...tu psl tak nak ltk gambar..sure jadi bahan punyaa...gegegege...

manzlie berkata...

salam kak Pinat..

wooww masa naik pentas amik awards tu sure ala ala Miss Malaysia kan...cheq bangga dengan cikgu yang menag Award sporting tuh..tahniah..

sukran
wasalam

PINATBATE berkata...

manzlie..
terima kasih..alahai cik lie..memang habis gaya masa ambik award tu..adoilah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin