Sabtu, Mei 09, 2009

WONG SOLO BANGI

Tengahari ni makan makanan Indonesia di Restoran Wong Solo Bangi sempena ulangtahun kelahiran yg ke seratus sembilan puluh lima...tua setahun lagi..


hidangan ayam bakar dan ayam penyet paling menyelerakan ditambah dengan cah kangkung..
tempe dan tahu tak ketinggalan..licin sebakul nasi kita tambah lagi..
peha ayam goreng kesukaan anak-anak.. nampak pelik jer sebab style potong macam bunga..tapi sedap! daging sapi bakar tak sempat nak posing ..dah tinggal kenangan..

Jus alpukat (avocado) coklat yg wow!..tengkiu darlingku belanja makan best hari ni termasuk bibik sekali tersenyum lebar...hikhikhik..

Syukur..
masih lagi berpeluang menghirup nafas di bumi Allah yg luas..Alhamdulillah masih diberi rahmat dan kasih sayang Allah yg tak terhitung banyaknya..

16 ulasan:

tchersally berkata...

Ringkas..padat..

Pinat..Sally first yeay!!

tchersally berkata...

Pinat..errr..masa Sally tinggalkan komen atas tu..gmbr dan huraian gambar2 x ade..cuma ade paragraph last tu je..itu pasal Sally komen cenggitu..

wah..seronok bila diri dihargai..

liza berkata...

lamo doh kawe dok make sedap lagu nih wey...

PINATBATE berkata...

tchersally..
ekekeke...tengkiu..tengkiu..
gambar baru jer masuk mlm ni..

PINATBATE berkata...

liza..
jgnlah gitu..pilu pulok rasa hati kakpinat...,mknn yg paling sedap ialah bila kita dpt berkongsi dengan orang yg kita sayang di sekeliling kita..

Chibi Maruko berkata...

tuanya akak heheheheheh
menusuk kalbu betul makanan makanan ni.. semoga terus murah rezeki dan selalu makan best best,.

PINATBATE berkata...

Chibi Maruko..
Thanks Fara..
sejak dah tua ni mengira umur pun tak berapa betul dah..

MrsNor berkata...

salam pinat.lapar tiba2 masuk sini.kecur tengok lauk2 tu.....

selamat menyambut hari ibu

kinokaru. berkata...

kakpinat ni tengok kat skola kecik jer saiz.
tapi kalau makan...
haha.

Chekgu BaniHassim berkata...

aku pun wong solo jugak..
aku orak eneng sopo2...
aku single jugak...hehe...

mangan, ojo orak mangan...hehe

pinat, tau ke aku ngomong opo tu??
hehe

cikgu mas berkata...

hEPI BESTDAY KAK PINAT...WAH BER WONG SOLO LAK KALI NI..NAPE YE?
SO LUCKY CZ MEI NI ADA 3 SPECIAL DAY 4 U..

-UR BEST DAY
-MOTHER DAY
-TEACHER DAY
-SYOKNYA,KAK PINAT..HE.HE

PINATBATE berkata...

MrsNor..
uuhh..tepung pelita,jala mas,satar,nasi kerabu ..lagi kecur liur dehh..

PINATBATE berkata...

kinokaru..
owh tidakkk!!...pecah rahsia I!

-------------------------------------

ChekguBH..
ojo suwi-suwi dadhi wong solo..rugi..
mak eyy wes suwi pingin putu..ahaks..

-------------------------------------
cikgu mas..
Thanks..
kenapa berwong solo? entahlah..

silversarina berkata...

Sedap, sedap...memang kami pun suka makanan Indonesia tu.

Selamat Hari Ibu !!

bna berkata...

apa pasal kinokaru membahasekn diri makpinat sebagai kakpinat? musykil sy..

hepi befday..
lupa pulok den..
hadiah akan diusahakn..
=)

PINATBATE berkata...

kak Rina..
owwh..peminat masakan Indonesia rupanya..hehe..boleh jadi gang ni..

-------------------------------------
Bna..
Kino buat begitu utk mengangkat darjat dan meninggikan taraf saya..yes!supaya saya rasa muda hampir sebaya dgn dia..lalala..

Astaghfirullah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin