Jumaat, Mei 29, 2009

LUNCH BOX 3

Sengaja nak ubah decoration rumah ni..yg lama tu dah jemu..lagi pun nak cari semangat baru..cat dinding warna biru biar tenang kata Dr Fadhilah Kamsah..ehek....
ok..mulai minggu depan bolehlah rehat sikit..tak payah bangun awal sgt masak bento utk budak-budak ni..kita tengok apa dia orang bawa pergi sekolah sepanjang minggu ni...
sekali tengok nampak mcm nak pergi picnic pulak..bukan pergi belajar! adoyai..

sandwich ayam dan fries

bihun goreng dan pizza segera by Pizza Pah Bangi

roti kebab dan cucuq badak sumbu
mee goreng dan karipap jerawat
ni bekal bila mak diserang virus M..tak payah cerita lah..

26 ulasan:

en_me berkata...

sodapnyerrr tapau gi soklah tewww..

manlaksam berkata...

Pinat,
Rajin betul.......baguslah pastikan ank-anak makan makanan yang bersih.
Selamat bercuti.

dilaOHdila berkata...

kak pint pergi bangi ke?
awat tak singgah sini (hehehehhee)

m e E n berkata...

Cuti sekolah da bermula eh
Kak Pinat.
Selamat bercuti ye Cekgu!

bro.matt berkata...

selamat cuti sekolah k.pinat..

tak cuti2 malesia ke?

tchersally berkata...

rajiiiiinnnnyaaa Pinat..Sally bg full marks!..untung anak2 Pinat..

PINATBATE berkata...

en_me..
budak-budak ni cerita kadang-kadang cikgu sekolah diorang intai tupperware ..bawa bekal apa hari ni..hehehe..

PINATBATE berkata...

Pak Man..
selagi daya kita jagalah pemakanan anak-anak ni..tak mau anak-anak makan benda mengarut banyak sgt..takut gelap hati..

selamat bercuti Pak Man!

PINATBATE berkata...

Dila..
hehehe..ntah naper lately rajin lak kitorang pergi Bangi ..tengok sale kat Billion..ahaks

PINATBATE berkata...

meEn..
tengkiu...tengkiu...
cuti pun kena buat kerja juga...

PINATBATE berkata...

bro.mat..
cuti kali ni tak dapat ke manalah..kakak ada kelas tambahan UPSR,abang pun ikut kem tahfiz...maknya pulak nak marking paper berlonggok..huhuhu..

PINATBATE berkata...

tchersally...
tak lah rajin mana..lagi pun dah terbiasa..
bab makan full marks..bab yg lain tak tau lah berapa pulak...entah ker fail dapat 9F..nggeee...

Chekgu BaniHassim berkata...

beshnye ari2 kalau ade bekal yg sedap2 cemni..
nak tempah boleh??
hehe

PINATBATE berkata...

Chekgu BH..
sedap ker..?
Endanglah rabi..tak payah susah-susah nak tempah..lalala..

joegrimjow berkata...

ni cam nak p kelah2 je ni
bvesh besh
huhu
nak ikuttt

Precious berkata...

wow ... mesti bebudak x mau coti skolah kalau bekal macam nih! Hih hi hi hi ...

cikgu mas berkata...

cikgu intai tupperware ada apa hari ni? cikgu tu macam saya jer,ada sorang budak sekolah saya cam anak2 kak pinat lah,rondang korbau pun dia bawak,selalu pesan kat dia bgtau mak kalau lebih bawakkan cikgu semangkuk..ya allah untung yer anak k.pinat,cuti sekolah ni breakfast budak2 tu lagi hebat ni???

equals D berkata...

ya allah lazatnye mak pinat !
adehh

sediakan lah lunch box sy pula. haha

PINATBATE berkata...

JOEGRIMJOW..
Kalau pi berkelah lagidasyat..siap bawak troley...ekekek..

PINATBATE berkata...

Precious..
cuti lagi depa seronok...makan jer kerjanya...

PINATBATE berkata...

cikgu mas..
tu lagi hebat..siap rendang kobau bagai...fuhh..kalau bawak asam pedas lagilah best! boleh cikgu tumpang semangkuk..

PINATBATE berkata...

equal D..
hehehe..makanan dkt PLKN pun sedap-sedap tau...tunggu jer lah esok...hihihi..

Razna Creation berkata...

Salam kak..

naper nama karipap tu karipap jerawat?

PINATBATE berkata...

Razna..
nak cepat punya pasal,goreng karipap tu pakai api besar..api lagi ..menggerutulah dia..dah rupa jerawat batu berlubang..alahai...

manzlie berkata...

salam...

Ni mesti pernah buat Party Tupperware ni..cantik semua bekas tuh...teringat masa dulu dulu..arwah mak suka beli bekas and tapau nasi letak telur mata dan kicap bekal ke sekolah..alhamdulilah..your act remind me my late mother....jasa ibu tak kan dapat ku balas...

sukran
wasalam

PINATBATE berkata...

Manzlie,
hahaha! kakpinat memang suka sgt kumpul tupperware sampai tak tau nak simpan kat mana..tapi tak de lah sampai buat party..tu yg seronok packing bekal anak-anak tu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin