Khamis, Mei 07, 2009

MIMPI ?

Sebaik tamat meeting mingguan jam 2.50 ptg saya terus memecut keluar ..terasa nak makan sesuatu yang manis dan sejuk ditekak...otak ligat berfikir..puding jagung, triffle buah-buahan, bubur pulut hitam, cendol..?..Akhirnya saya singgah di Jusco dan tolak troli seorang diri. Toleh kiri kanan tapi tak ada apa yang berkenan di hati..akhirnya balik dengan tangan kosong..letih! sampai rumah terus saja menunaikan ibadah tidur ....khusyuk..tenang..

selang setengah jam..ketika mimpi baru nak masuk chapter 1..tiba-tiba..

Assalamualaikum..kakpinat..!

err..mcm suara jiran sebelah..( bangun sambil gosok mata..)

Buka lah pintu ni cepat..lambat karang cair pulak...

apa hal pulak ni..( masih tak habis tenyeh mata..)

Diana ni kakpinat..! Diana buat homemade aiskrim .
.

huh..? aiskrim..? TERUS BUNTANG BIJI MATA..



Alhamdulillah..!
soalannya..mimpikah aku?

12 ulasan:

tchersally berkata...

Pinat,
waaahhh..rezki tu Pinat!!!bestkan bila benda yg kita idamkan datang depan mata...
Sally teringin puding la..nak buat2 tido..kut2 jiran mai hantaq sat lagi..

JahRera berkata...

salam pinat,

ada ciri-ciri suspense dalam novel...cepat sambung hehehe.

PINATBATE berkata...

tchersally..
hahaha! buat-buat tidor pulak..sekali dok tunggu sampai esok pagi tak dak sapa mai....haruu...!



kakLela..
dah licin semangkuk aiskrim tak boleh nak sambung ..hehehe..

cikgu mas berkata...

Salam..kak pinat..

Betul kak pinat panas betul hari ini..balik sekolah tepi jalan ada air kelapa,ku beli..serupa air pili,hu.hu

Rezeki kak pinat..sedapnya aiskrim tu..tapi awas,musim panas ni jgn minum banyak ais,nanti hilang suara,susah cari makan cikgu..

dilaOHdila berkata...

salam kak pinat
kak pinat tak bermimpi tu (hehehehe)
seronoknya dapat juadah icecream depan mata...
slurPPPPPPPPPPPPPP

manlaksam berkata...

Sambung lah lagi cerita tu....

boboiz berkata...

patut boboiz sbagai pembaca nie tanya pinatbate ni mimpi ke tidak...huhu

PINATBATE berkata...

cikguMas..
betul tu..kalau sakit tekak susah sikit cikgu nak cari makan..

apakata kita pakai power point jer...kita masukkan bunyi,masukkan suara latar sekali..;D



dila..
sluurrrpppp...
macamana nak kurus ni?

PINATBATE berkata...

Pak Man..
biar jer lah tergantung cerita tu..kalau sambung nanti dah tak ada unsur suspense dan misteri pulak..hehehe..


boboiz..
wellcome!..mari berteka teki tekuk..huahuahua..

liza berkata...

slm kak.. tq resepi cendoi 2.. dh copy dh.. tp.. yg sy ada cuma t.beras & pwarna hijo.. hehe... mcabar sgguh.. leh jd x agak2nya cendoi sy.. papepun, kalo tbuat, semmgnya sy akan masukkn dlm blog.. bkn senang ooo nk uat cendoi!!

senin nie sy start kelas bhs jepung.. lama dh x rs jd student :)

dimar berkata...

balik umah nanti aku nak tdo la.
nak tunggu Diana hantar eskrim..hehehe

PINATBATE berkata...

liza..
rasanya jadi jugak tu..try lah dgn penuh ketabahan..
good luck..Isnin ni lower six masuk,kelas dah tak cukup..

--------------------------------------

Dimar..
Diana hantar dlm mimpi jer boleh..?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin