Isnin, Mac 30, 2009

100 YEN

Cuti hujung minggu pergi kedai 100Yen. Macam-macam barang dari Jepun dijual disitu.hampir semua benda berharga RM 4.90..

Tujuan utama sebenarnya nak cari egg mould dan cutter ni..

tapi biasalah kalau dah masuk kedai macam ni kan..macam-macam lah benda rasa nak capai..mujur ada member card ..boleh juga kumpul point...

Bukan beli apa pun...bekas-bekas makanan untuk anak-anak bawa bekal ke sekolah..
Tadaa...!inilah hasilnya....

balik rumah terus try egg mould tu..tak berapa nampak sangat bentuk kereta,arnab,bear dan ikan tu sebab cepat sangat buka mould tu agaknya..maklumlah,tak sabar!

Cute jer tengok pisang disangkut kat banana hanger ni..rasa berselera nak makan pisang...kehkehkeh..Jepun ni kreatif betul..penyangkut pisang pun dia boleh terpikir nak buat....:D

10 ulasan:

en_me berkata...

kedai 100 yen.. katnerr nih..

PINATBATE berkata...

en_me..
Yang ni kat Tmn Coughnout..cawangan dia ada kat Puchong,PJ dan dua tiga tempat lain area KL..tak ingat kat mana...

liza berkata...

slm... kat msia pun ada kedai 100Y??.. ingatkn kat jepun jer :(.. kalo nk tau, kat cni, liza suka sgt2 p kedai 2.. murah & byk mende2 yg mcm kat pinat carik 2..

PINATBATE berkata...

Liza..
hehehe..kakpinat kalau masuk berjam-jam membelek itu-ini ..sekarang tengah kumpul point nak redempt yukata dengan sandal tatami..

somuffins berkata...

Salam.. I suka snow ice di 100 Yen. Ada satu kedai di Taipan, USJ10.

dilaOHdila berkata...

wow bestnya kak pint
kalau kat bangi ada mujur aku dah x singga kedei 2 hinggit tuh
menareknya...comel2 belako deh

PINATBATE berkata...

somuffin..
suka 100yen juga..


dila..
suka..!suka..!

Meuzangelo Batio berkata...

spe boley bgtau kat mne kdai2 ni ade?
dgn spesifik la..
teringin nk singgah

PINATBATE berkata...

Meuzangelo Batio...

Store Locator 100 YEN

Puchong Address: 18G, Jln Bandar 7, Pusat Bandar Puchong, 47100 Puchong, Selangor.

Taman Connaught Address: 94, Jln Cedas, Tmn Connaught, 56000 Cheras.

Taman Pertama Address: 63, Jln 2/90, Tmn Pertama, 3 ½ miles Cheras, 56000 Kuala Lumpur.

SS2, Petaling Jaya Address:52 Jln SS2/61, 47300 Petaling Jaya, Selangor.

Bandar Sg.Long Address :60-G Jln SL 1/3, Bandar Sg. Long, 43000 Cheras Kajang, Selangor.

Klang Bukit Tinggi Address: 10-G, Lorong Batu Nilam 3D, Bandar Bukit Tinggi, 41200 Klang.

花生豆花Alex berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin