Rabu, Disember 09, 2009

PETUA BERJIMAT

Sejak awal minggu ni asyik berulang-alik shopping..Jusco,Tesco,Carefour,Giant,kedai runcit depan rumah ..semua tempat kujejaki...fuhh! ayat macam orang kaya-kaya..kellass..

Bukan shopping beli baju,bag tangan kasut baru....nehi!..nehi..! Nafas tengah sesak hujung tahun ni....Ini shopping nak bagi budak-budak ni bertenang..dah banyak sangat tenaga terkumpul budak dua orang ni...jadi,belikan kereta remote sorang satu supaya diorang boleh main jerit-jerit kat luar rumah..raket badminton yg baru beli minggu lepas tu dah bengkok diorang buat main lawan pedang....ha! baru tenteram sikit nk mengadap komputer..bijakkan makcik pinat...bijak..


Yang ni shopping persediaan nak pindah pulak..hari pertama shopping baldi,gayung,hanger,sabun,berus,penyepit baju, blablabla...

Hari kedua shopping bantal,selimut,cadar,kelambu,tilam,pingan mangkuk,periuk belanga,meja makan,sofa..ahhh..*tipu

Alhamdulillah..! Selesai satu urusan..
Mana petua berjimatnya..? sila cari sendiri..tidak terdapat dalam entry ini..

9 ulasan:

Azemi Ali berkata...

Salam

Dah besar anak dara Kak Pinat. Dah masuk asrama dah. Sekolah dekat mana?

kucingorengemok berkata...

hehehe, tajuk tipuuu!

Meen Eunos berkata...

Akak.
beria saje nak bace petua berjimat.
alih alih takde pulak.
Tipah tertipu.
Wakenebeb.
Hehehe~

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Pinat,

Az dah tahu dah sebab kak pinat tiru idea az kan . kwang kwang kwang.

lawa.cantik anak-anak dara kak pinat tuh. Untung ada banyak anak dara, nanti bila kak pinat tua, senang ada anak pompuan boleh jaga atau amik berat kat emak dia tuh.

aNIe berkata...

Pinatbate...dah besar anak dara tu...ke mana nak berpindah sekolah tu?

uncle pet..!! berkata...

hakhakhak.. tipu.. style.. ahiksss..
tp ayt "kelas" tu dh saing2 uncle dh.. huahuahua..

tchersally berkata...

Sally dah siap dgn pen n paper nak salin petua berjimat..ahakksss..

Uncle berkata...

Dear Pinat.
Terimakasih kerana menurunkan banyak ilmu untuk berjimat-cermat. Uncle akan cuba sedaya-upaya yang termampu untuk mengikuti nasihat dan amanat Pinat! Sangat bermanfaat....Heh3...

PINATBATE berkata...

hallamakkk..!!
ramai orang hangen lah baca tajuk entry....
kwangkwangkwang...;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin