Khamis, Disember 03, 2009

JIJI & IZZAH

Jiji ni abang Aliff ..umurnya sebaya dgn Izzah..sepanjang cuti sekolah ni Jiji duduk kat sini berkawan dengan Izzah. rumah Jiji ni bukan jauh sangat tapi bila dia duduk kat sini,Izzah ada kawan nak belajar..makin bersemangat pulak tu..bermain berdua tu tak usah kiralah..kalau dah ralit tu,makan pun tak mau..

Lepas solat subuh berjemaah jer terus mengaji tak payah disuruh..berlawan-lawan siapa yang paling kuat baca..kadang-kadang bacaan pun tak betul panjang pendeknya,tempat berhenti pun tak kena ..tapi baca sikit punya kuat penuh semangat..over confident la pulakk..maklumlah nak bertanding siapa paling cepat khatam..

Lepas mengaji buat homework matematik sementara nak pergi tuisyen..Jiji nampak lebih cekap mengira berbanding Izzah..Izzah lambat sikit mengira sebab dia kata jari dia tak cukup 15 batang..macamana nak jawab soalan ni..?

Balik dari tuisyen kena singgah beli jajan dulu..barulah lengkap..sebagai syarat untuk 'sempurnakan harimu'...kalau tak nanti sepanjang hari Izzah merengek ..lagi pun pagi tadi sarapan roti dengan sup cendawan kimball jer..mana tak lapor..

Petang ni cadang nak hayun reket badminton tapi hujan pulak..main games jerlah yer..sempat jugak Jiji chat dengan mak dia..tak per..kasi peluanglah..nanti rindu pulak mak dia kan..

Kepada emak Jiji yg sedang skodeng blog ni..bersabarlah yer..anakmu selamat dalam jagaanku..rajin pulak tu belajar...ada harapan dapat jadi best student penggal depan..huahuahua.. ..hanya kalau dia over melompat-lompat atau terpekik-terlolong tu..selamat jugalah ku jerkah sambil jegil-jegil mata..alah!..mak long jegil mata jer..bukan korek bijik mata Jiji pun...;PP

6 ulasan:

en_me berkata...

terernyerr men chess ghitewww.. uhuhu

en_me berkata...

jap, me first kahh.. alala

PINATBATE berkata...

en_me..
alalalalala..

Uncle berkata...

Dear Pinat.
Rajinnya budak2 tu belajar. Anak-anak Uncle tak tahulah lagi apa kesudahannya!

dilaOHdila berkata...

wah anak buah kak pinat bercuti kat sini ke...
garang jugak maklong ni erk (sambil Mendelikdelik tuh)

PINATBATE berkata...

UNCLE..
Tak delah rajin mana..tapi bila berkawan diorg jadi seronok..berlumba-lumba buat maths..


Dila..
hahaah! garang ..anak orang mendelik mata jer..anak sendiri jotos kepala..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin