Khamis, Oktober 16, 2008

INJURED

Pagi itu sewaktu peperiksaan di pusat BD*** calon-calon yang kebanyakannya bijak -bijak belaka (masuk exam Maths pun tak bawak culculator..) ramailah yang jadi tugu negara duduk terkebil-kebil tak bergerak dan ada juga yang tumbang terlungkup atas meja sampai meleleh air liur..betul ! Sedih betul menengoknya...punyalah lama menanti...15 tahun tunggu nak masuk periksa PMR, alih-alih dah masuk dewan periksa...tidur! lena pulak tu macam kat rumah tak jumpa bantal.. :(


Bila dah boring tahap melampau tak tau nak buat apa ramai lah pula yang minta kebenaran nak keluar ke tandas..Salah satu prosedur mengawas peperiksaan ialah memastikan calon yang minta kebenaran ke tandas sewaktu peperiksaan berjalan pergi dan balik semula ke mejanya dengan selamat dan tidak melakukan sebarang penyelewengan.


Sadisnya bila sorang calon ni bangun, ketua pengawas signal suruh iring calon ni ke toilet.uhuhu...adui laa...tak kose den ...Budak ni pulak, ada toilet yang dekat nak jugak pergi toilet yang jauh...saja nak mendera lah tu...tapi escort pun sampai pintu toilet jer..tak lah ikut dia masuk sekali..tandas lelaki kan ..tu pun mujur tak keluar bau perfume dia... tunggu sajalah depan toilet tu kebetulan ada taman herba...cantik lah pulak taman tu, subur pokok-pokok daun lemuni, temulawak,pegaga, halia bara, serai kunyit ..agaknya banyak baja kot..


Tunggu punya tunggu...ehhh...terleka lah pulak nengok pokok herba ni, semuanya berlabel cantik... ...tau-tau budak tu dah selesai hajat dia berlari balik ke dewan...eehh...tak boleh jadi ni..dia larik kita kejarr...tak sedar laluan simen tu licin plus berlumut...apa lagi...zappp...errkkk...adoi! terpeleot kaki cute ku...!! Masa kena tu tak rasa sakit, lagi pun nak control ayu...sekali sampai rumah..hah bengkak berdenyut nyut nyut you! Tak pulang modal ..Malam tu sapulah segala minyak (tak termasuk minyak kereta) nak repair kaki..Alhamdulillah, bangun pagi rasa kurang sikit sakitnya walau pun jalan mengheret jer..


Bila dah terjengket-jengket berjalan ketua pengawas pun kesian agaknya...dia kata.. . Pinat,...pagi ni dan sampai tamat exam hari Jumaat nanti , you tak payah lah jaga dewan...masuk bilik rawatan jaga budak injured tu saja..cantekk...orait lah boss....elok pulak ada seorang calon accident kaki bersimen exam atas katil sorang-sorang dalam bilik rawatan sekolah tu...

Wah! asyik sungguh...budak tu jawab exam dengan kaki terjulur..pengawas dia pun julur kaki sambil urut buku lali sendiri...pengawas yang injured hanya layak mengawas calon yang injured sahaja.!. :)

8 ulasan:

dilaOHdila berkata...

hehhehehe lucu aa criter kak pint ni
lawak jugek kak pint ni rupanya.
kaki akak dah baik lom. cuba bagi minyak panas tu kak..mudah2 an cepat baik

PINATBATE berkata...

apa yang lucunya Dila...? sakit ni...Dila suruh taruk minyak panas yang menggelegak dalam kuali tu kan ..kan..(^_^)

Wangi74 berkata...

Aah..i baca pun gelak2 ni..membayangkan you terjatuh mengescort budak mengejar budak..hehehe..i ni pandai gak mengosk u know pinat siap ambik kelas mengurutlah gak..hehehe..oppss.saja jek citer :)

Ct berkata...

hehehe..sian ke pinat. Kalo dekat, ble kita urut2kan....bagi surut bengkak tu..tapi kalo menjerit tak taw aaaa.... ;-)

dimar berkata...

aiseh men...
seng ngati-ngati lho kak...
keduwuren menowo ney kasut jinjit tey...
wrakakakaka ... ojo marah yo ...

muor76 berkata...

ade hikmah disebalik yang terjadik

PINATBATE berkata...

Manis@Wangi..
wah!!siap ambik kelas gittew...kalau dekat boleh kuhulur kaki..


CT..
Alhamdulillah dah beransur pulih..tapi memang menjerit aww aww lah masa kena urut..


DIMAR..
tak pakai kasut jinjit lah...awakku abbot sak lori..kasut jinjit pun boleh patah tumitnya...


MUOR..
memang betul ada hikmah..tapi sakit seminggu tak tahan tuu...

|| syazwaniadnan || berkata...

syafaakillah kak :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin