Selasa, Oktober 07, 2008

CERITA RAYA

Cerita raya belum habis lagi...
Kan dalam dunia ni sambutan hari raya di Malaysialah yang paling meriah sekali..betul!!

Ni suasana menjelang Raya hari tu...beratur minta maaf...ampun salah silap, halal makan minum, bersih dosa...

Selamat hari raya cikgu, maaf zahir batin...doakan kami..



Cuti raya baca buku yer...jangan main mercun..pesan Cikgu Bedah...

Tak janji...tak janji...nak main jugak...kata Saodah...


Yang sibuk sibuk kat surau ni geng 4 Alpha..nak buat majlis khatam tadarus Al Quran tapi gaya macam nak kenduri kawen sibuknya..

Alhamdulillah mereka dapat menamatkan bacaan Al Quran sepanjang Ramadhan ini..mudah-mudahan akan berterusan mentadabbur Al Quran sepanjang hayat..


Senyum jer dapat bunga telur...

Aikk...takkan bebudak ni jer dapat bunga telur ...cikgi tak dapat ker? kwangkwangkwang..


My kampung...



Kami sekeluarga balik beraya pagi Sabtu ...tapi hari raya tahun ni biasa saja, tak macam tahun lepas...nenek pun baru meninggal..sedih lorr..:(


Hidangan berbuka malam akhir Ramadhan...masa tu semua dah berkumpul...

Ketupat tak masuk dalam gambar sebab masih rebus dalam periuk , dia wakilkan pada adik dia ketupat segera dan sepupu dia si pulut kuning...

Ni suasana pagi raya..masa cucu-cucu atuk dan embah cium tangan sambil kutip duit raya..
Entah napa tahun ni tak banyak ambik gambar raya..lagi pun segan lah, asal snap gambar jer orang keliling cakap..haa..ni mesti nak masuk blog ni...huhuhu..



Seminggu duduk kat kampung..rasa malas jer nak balik..Minggu ni pulak banyak kerja nak buat kat kebun tu...huwaaa.....kena mengawas PMR lagi..adehh..jauh lah pulak kena tuu....alamat longgar lutut lah jawabnya...

Alhamdulillah pagi Isnin tu 4 Alpha menang lagi...habis diorang rembat hamper-hamper pertandingan sempena bulan Patriotik hari tu...beraya sakan korang erkk.....






Minggu ni nak selesaikan puasa hutang dan syawal Insyaallah..

6 ulasan:

cikgu jawe berkata...

ehehehe.. aku pulak bila snap gambar rendang, mak aku sound:

apa ke tadek keje ambil gambar rendang.

hehe.

tadek sesapa kt famili aku yg tahu aku ada blog. hehe

tu nampak sawah tuuu.. kt sekinchan ke? atau kedah? hehe

Hanim berkata...

Bestnya tengok gambar kampung...malangnya kampung ku kat tengah bandar di KL sana...

Seronok tengok you all beraya kat sana...dalam hati ni sedih jugak, dah berapa kali raya jauh dari family...nak nangis jap..uhuhuhu

PINATBATE berkata...

CJ..

My sepupu dan anak-anak buah ramai yg tau ..segan lah pullok..

sawah tu kat Sekinchan on the way nak ke rumah mentua..



HANIM ..

jangan lah sedih-sedih..tengok gambar open house kat rumah you tu nampak meriah..orait aper..kita CIPTA kegembiraan itu tak kira di mana berada..jgn tak tau, ada jugak orang kat Mesia ni teringin nak beraya kat obersi tau...

dimar berkata...

meriah nye sambutan raya umah kak pinat.
kuwi mak ey kak pinat ke?

p/s:
comei-comei anak murid kak pinat ye.hohoho

PINATBATE berkata...

DIMAR...

mak kakpinat lah tu yang pakai tudung hitam dikerumi cucu-cucunya pow duit raya...

Comei lah Dimar..si manis enam belas...:)

dilaOHdila berkata...

waduh kak pint
tengok kg halamaan kak PINT rasa rindu pulak
meriahnya erk kak....
alahai abang izzah...ngumpul dduit royo YO;-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin