Ahad, Ogos 03, 2008

TEPUK PELAN-PELAN

Selepas kira-kira sebulan kakak join pasukan kompang di kawasan perumahan kami, pagi tadi buat kali pertama dia dapat jemputan buat persembahan...menyambut pengantin kat Taman Impian..cikgu kompang dia kata, saja nak bagi peluang pada kakak..kawan-kawan yang lain memang dah terror...selalu dapat jemputan majlis kahwin, berkhatan dan perasmian majlis kat sekolah..tapi kakak ahli baru, belum hapal lagu ...pukul kompang pun bukan betul sangat lagi...cikgu kompang pesan kat dia.."nyanyi miming jer...pas tu ikut jer kawan-kawan pukul kompang tu...jangan tepuk kuat-kuat sangat dah lah..." kehkehkeh...boleh gitu..

Dekat pukul 3 petang baru balik ..wah...seronok lah dia balik dari rumah pengantin hari ni...tersengih jer dia...dapat makan nasi minyak, dapat bunga telur, dapat upah duit lima ringgit seorang dari tuan rumah ..dan dapat tepuk kompang pelan-pelan...

Adik-adik dia jelous lah nengok...sekarang abang pulak sibuk cakap nak belajar main angklung...banyak kali dah bercakap..saja buat tak dengar...isyy...tak kuasa mak nak layan..



pic:abang tengah layan angklung ...syiok sendiri la tu...

3 ulasan:

dilaOHdila berkata...

wah abang bestnya dapat main angklong aman acik dilla taw. bila nak rasa pegang si KLONG tu erk. abang...cuba RMANTINO satu! (ahak)

Wangi74 berkata...

Tak pernah main kompang tengok macam seronok gaklahkan..pakai baju sama..baguslah budak2 ada sosial/activity macam ni..bagus tu..lebihpun kompang ni kira apa eh..alat musik traditional ke apa..hehe..pelapis pewaris gitu

PINATBATE berkata...

DILA..

Abang tu main hentam goncang jer benda tu..gaya jer lebih ..hahaha


LYNN...

Alhamdulillah,
kat area rumah kami ni memang banyak aktiviti utk budak-budak dan remaja..betul la tu..kompang dan angklung tu alat muzik tradisional..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin