Selasa, Mei 20, 2008

BALIK KAMPUNG LAGI

Hujung minggu lepas kami sempat singgah di Pantai Remis dalam perjalanan balik ke kampung..Air surut lagi sebab masa kami sampai tu dah tengahari..


Antara daya tarikan pantai ni selain jualan yang bermacam-macam..

Paling best dapat berkenalan dengan pelbagai jenis seafood makhluk Allah yang unik ini...


Cuba teka ini apa....

Yang ni namanya siput duri...tak pernah makan sebab rasa macam ngeri pulak....



Syioklah makan seafood malam tu...fresh la katakan..

Tapi gambar yang ni bukan seafood daa....ini ayam pandan makan malam ni....


6 ulasan:

muor76 berkata...

remis? ermmm dah lame tak makan remis... ade gak kem kat adik kalo dia jadik nelayan part time... tapi takde ler pulak.. kepah ade ler dia bgai..

PINATBATE berkata...

muor...
hari tu nampak gambar kepah hasil carian cguct ..agaknya tempat yg sama dgn adik tu cari...

soulha,cairo berkata...

sukanya sngt tengok warga cengkerang nie..maunya rebus buat colek pun sodapkan...

ayam pandan tu rasanya kena kelik mesia dulu kot.

Firman Nurmie berkata...

balik kg? best nyer..dah lama teman x balik tepeng dan batu kurau? nak kena balik ler nak2 bila musim doyan nihhh

PINATBATE berkata...

Soulha..........

Dulu kakpinat ikut member cari kerang gergasi kat Alex..bila rebus dia liat sikit...tapi habis gak kami bedal..



Firman Nurmie...

selamat datang...panjang nama ni nak panggil camana...orhang Tepeng ker..ingatkan orang Langkawi..cuti sekolah ni boleh lah balik kampung..

Firman Nurmie berkata...

panggil jerk Ta.... nama panjang tu gabungan nama anak2. tak eh bukan org langkawi, cari makan ja kat sini. tp dah lama dok sini dah 10 thn. tepeng dan batu kurau tu umah ayah dan tok. depa asal sana. sy ni tak tau la asal mana.arwah mak org sg petani. mak dah x dak..dah x balik sg.petani dok balik umah mertua ja.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin