Selasa, Mei 27, 2008

LANGKAWI DAY 2

Pagi-pagi dah pergi Oriental Village nak naik cable car...tapi cuaca agak mendung..gambar pun gelap jer..


Kami antara orang terawal naik...elok juga, kalau lambat sikit orang ramai betul beratur panjang






Ni dekat hentian pertama


Yang ni pemandangan dari dalam cable car..
Yang kat bawah ni pemandangan Telaga Tujuh dari atas...



Dari stesyen pertama dongak ke atas..nampak ngeri jer jambatan gantung tu kan...Masa kami naik kali pertama dulu jambatan tu belum ada lagi..


Ok..gambar jambatan ni di ambil dari puncak paling atas...


Mencabar jugak laluan nak pi jambatan tu..lebih kurang macam laluan naik Telaga Tujuh tapi tak lah jauh sangat..
Gambar kat bawah ni dari atas jambatan...seram ahh...



Hannah tersengih jer...agaknya seronok macam dalam buaian..yer lah..jambatan ni berayun-ayun bila angin kencang...gayat you...




budak dua ni berkejaran atas jambatan ...tak tau mak kecut perut tengok...




Gambar-gambar ni masa turun pulak..

Hannah bila dah sampai bawah..mula merengek lapar...ala cian bucuk...



Lepas naik cable car kami singgah Telaga Habour...tengok kapal






Petang tu pergi tengok ikan dan kaum kerabatnya pulak...kat Underwater World



Macam-macam jenis dan rupa makhluk Allah ni...Subhanallah..cantik-cantik semuanya...Yang kuning ni sejenis kuda laut. Yang berjalur macam zebra ni sejenis belut laut..



Paling seronok tengok penguin ni...


Lepas tengok pertunjukan anjing laut kami pun mandi kat Pantai Chenang...

Kali pertama jejak kaki ke tanah....Alhamdulillah..



Lepas tengok sunset baru balik hotel..

2 ulasan:

dilaOHdila berkata...

waduh urang langkawi sudah pulang Yaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bestnya tempat ni kak
kok shuntek mbangget angle itew dong

PINATBATE berkata...

Tempatnya cantik tapi camera woman tak berapa pandai tangkap gambarlah...maklum saja...tangan kanan pegang camera tangan kiri kelek anak gittew..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin