Ahad, Mac 07, 2010

BERBUDI KEPADA TANAH

Minggu lepas masa balik kampung nampak pokok buah naga aka dragon fruit yang my abah tanam dah masak ranum buahnya...ada dua biji yang memang dah sesuai betullah dipetik..

Alhamdulillah..isinya sangggaatt manis walaupun saiznya taklah sebesar mana...cukuplah kan..

Syukurr...!! tak sempat nak snap gambar isinya yang merah berjus tu ..dah selamatt masuk mulut cucu-cucu atok yang berkeliling tunggu ! Lain betul feel makan buah hasil tanaman sendiri daripada yg kita beli di pasar..

Hujung minggu ni nak try tanam pokok naga juga lah kat hujung pagar laman rumah sekangkang penyu ni..mana tau berbuah manis jugak kan..kata abah..berbudi pada tanah takkan rugi..;D

2 ulasan:

aNIe berkata...

Alamak buah naga ...sedapnya...dah lama tak makan...dulu masa cik abang akak ada sini...memang dia suka beli...

Memang tanaman sendiri lain rasanya...sebab ada rasa puashati dengan hasil tanaman sendiri...

dilaOHdila berkata...

wah rumah embah dah tanam dragon fruit erk...
org tanjung memang dah ramai yang tanam pokok ni...enaknya

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin