Selasa, Ogos 11, 2009

RAHMAT, REDHA, BERKAT


Alhamdulillah! dah sihat..

Rahmat adalah kasih sayang Allah.
Cara mendapatkannya ialah dengan mentaati perkara wajib dan meninggalkan yang haram.

Redha adalah rasa senang.
Cara mendapatkannya ialah memperbanyakkan amalan yang sunat dan menghindarkan perkara yang makruh

Berkat ialah kelebihan.
Untuk mendapatkannya ialah dengan menjaga adab sesuatu amalan dan beristiqomah melakukannya.

7 ulasan:

MiSs ZaH berkata...

alhamdulillah...
setiap manusia akan diberi ujian oleh Allah SWT... jd kita kene la redha dgn segala ujian yg diberi oleh-NYA... (^-^)

manlaksam berkata...

Alhamdulillah....semuanya dah sihat.

en_me berkata...

pinky pinky ghitewww.. tapi naper rongakk gigi teww.. ehehe, salammm cikgu pinatbate tewww

silversarina berkata...

Bila semua dah sihat memang rasa lega , Alhamdulillah.

PINATBATE berkata...

Miss Zah..
selalunya bila dah terkena,baru beringat...sebelum tu lekaaa jer..


Pak Man..
Alhamdulillah,tapi tetap berjaga-jaga ..lebih-lebih lagi Izzah tu high risk..

PINATBATE berkata...

en_me...
seronok betul tengok kancil dua ekor tu...luar dalam color pink!! Memang happy sampai si rongak tak dapat nak cover sengeh...


Kak Rina...
Alhamdulillah...memang lega..

MiSs ZaH berkata...

akak...
biasala tu...
dah nama manusia kan..
hehehe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin