Rabu, September 16, 2009

SEMPAT KER ?

Sugeng riyadi Idul Fitri
Sedaya kelepatan nyuwun diampuni


Sedar tak sedar dah hampir sangat nak raya rupanya ..anak-anak pun dah sibuk dengan mood raya, asyik membilang berapa hari lagi nak raya...Nampaknya tahun ni kami sambut sederhana jer ..Mak abah pun beraya kat Mekah tahun ni, raya ketiga baru balik.. jadi tak adalah sibuk lat tali lat tamplung nak balik ke mana..memang kena balik rumah mak mentua lah..

Macam selalu kat rumah ni tak ada tukar-tukar langsir raya atau tukar sofa pun macam orang lain..Sofa kat rumah ni dah lebih 12 tahun umurnya, beli masa baru kahwin dulu..tapi sebab sofa tu tak mau reput-reput maka biar jer lah dulu..langsir pulak style pakai buang..sangkut basuh sangkut basuh...kalau dah sangkut nampak macam lubang-lubang roti jala tu barulah tukar..tak tunggu raya pun ..

Ada tak ada baju raya mesti adalah..terutama untuk anak-anak..sebelum puasa lagi dah siap gantung..tahun ni anak-anak pilih tema ungu..waduhh!..sekali susun dalam almari..semuaaa ungu..ada yg pilih ungu gelap, ada yang pilih ungu muda, ada yang berkenan ungu siang malam , ada yang nak pakai ungu cair..segala keturunan ungu ada.. juling biji mata!

Masalah yang belum selesai cuma satu jer..belum siap berkemas rumah lagi..syukurlah Jumaat tu cuti, ada masa nak sapu-sapu laman sekangkang penyu tu, nak kibas-kibas sawang atas kepala, nak susun-susun mana yang patut...

Perabut berhias cantik-cantik ni Iman home decor yang punya..Sila cari kat Suakasih kalau berkenan..Makcik tolong promote jer..nak tunggu rumah makcik pinat bergaya english style cenggini..lambatt lahh...tu pun kalau sempat ...
err..Sempat ker?

11 ulasan:

en_me berkata...

cekgu pinat itteww, segala dosa nyuwun diparingi ampun.. salam aidilfitri maaf zahir bathin yo..

PINATBATE berkata...

en_me..
podo-podo...

Asnija berkata...

Pinat,
Saya ni jawa jugak, tapi saya boelh agak-agak la maknanya...maaf kan saya ye...jangan buang saya dari Jawa...jawa halus tu dengar la bila abah cakap ngan nenek, podo-podo tu ape...apa yang en_me cakap tu boleh lah agak....

(saya pun nak cakap ngan Pinat samalah macam yang en-me cakap tu ye...)

Minta Maaf dan selamat hari raya ye...balik parit baru ke?

shami2 berkata...

Salam kak pinat

Jumaat da coti..lega nohh..bole kemas rumah...hehehhe sya kemas nak balik kg la jawapnya

Selamat hari raya maaf zahir batin dr sya sekerluaga..

Ibu n Abah berkata...

Assalamualaikum.....

Selamat Berkenalan. Best betul baca blog Pinatbate, Jka ada lapang2 tu jemputlah ke blog akak
http://akak-akak.blogspot.com
Selamat Hari Raya.

Ayah Zain berkata...

Salam Pinabate,

Ayahzain mengucapkan selamat Hariraya maaf zahir batin. Az mohonampun dan maaf kalau ada terkasar bahsa selamakita berhubungan di alammaya ini. Terima kasihjuga memeriahkan CHHM.

PINATBATE berkata...

Datin Asnija..
podo-podo tu lebih kurang "saya pun macam tu juga" (minta maaf)
Insyaallah akan balik juga ke Parit Baru sbb masih ada mak sedara kat situ..



Shami
KakPinat balik kampung Pagi Sabtu Insyaallah,maaf zahir batin juga..

PINATBATE berkata...

Akak,
salam kenal juga, mudah-mudahan ukhuwwah berpanjangan.Terima kasih sudi berkunjung ke blog yg tak seberapa ni,Insyaallah saya akan berkunjung balas.


Ayah Zain,
Maaf zahir batin juga daripada saya..Salam ceria di aidilfitri, hati-hati memandu balik ke kg..

dilaOHdila berkata...

kakpint
aku njalok ngapurro sing akeh akeh yo kak
selalu terbabas kata kata mohon dimaafin
Royo nang di tahun iki? kapan lah kito arek ketemu Yo kak
keluputan ku sing akeh akeh

Quinary berkata...

Salam sis pinat..

selamat hari raya maaf zahir batin :)

Mat Amin berkata...

Salam dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Moderator Laman pinatbate sekeluarga dan kepada pembaca blog ini. Maaf Zahir Batin di atas segala keterlanjuran.

Semoga semuanya diberkati Allah Taala.

Yang Ikhlas
Mat Amin
KINI DAN SILAM http://matamin02.blogspot.com
pinatbate-alwan.blogspot.com/

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin