Selasa, September 08, 2009

KAKAK

Buatlah sehabis baik yang kakak mampu lakukan..apa saja ketentuan yang Allah tetapkan, kita terima dengan redha.
Kakak nampak relax jer..mak dia yang gelisah..macam mak pulak yg nak jawab exam..padahal baru UPSR jer..

23 ulasan:

UnCLe pEt.. berkata...

xpe.. spport tu yg pnting..
jiayu2.. ahiksss..

Asnija berkata...

Masa anak sulung, saya cuti ngan hubby, dok kat kantin mnunggu anak periksa, masa tu ramai jugak parents dok menunggu...masa anak kedua dah releks...tak le sampai cuti laki bini....ni anak sulong ke?

(Acik doakan kakak dapat jawab dengan lancar, tidak lupa dan dapat banyak idea ye...)

JahRera berkata...

salam cikgu pinat,

Nabatake Rumiko. Itu nama Jepun digelarkan.

Nabatake dgn maksud ladang bunga.
Rumiko dgn maksud wanita rumi.

Wanite rumi di ladang bunga...boleh?

Nabatake Rumiko.


Selamat berjaya untuk kakak.

silversarina berkata...

Good luck Kakak !!

Aunty doakan semoga kakak dapat keputusan yang cemerlang.

Uncle berkata...

No worries. She will do great!

kucingorengemok berkata...

pinjam lesung pipit tu :)
tawakal, insyallah semuanya ok

cikgu mas berkata...

salam kak pinat

tengok anak daramu teringat lagu black dog bone...

hai si gadis yg manis lesung pipit terlukis..

huuii ,kalau anak dah manis cam tu,lesung pipit dalam terbentuk ,maknyer mesti lesung pipit sedalam lesung batu....

fuuh,kak pinat,kuarlah tunjukkan lesung pipitmu,samapi bila nk menyorok...tuuu,pemalu cam i gak..

all the best untuk kakak,insyallah pasti membanggakan..

cikgu zainab berkata...

salam pinat,

makcik doakan agar kakak lulus dgn cemerlang dlm upsr nanti.

bro.matt berkata...

semuga lulus dengan cemerlang..amin


macam lesung pipit emaknya..hehehe!

en_me berkata...

chantekknyerr lesung pipit tewww.. goodluck kakak ittewww

akudimar berkata...

gud luckkk bebeh...
cuma hari ni penat sikit kot peksa abih pukul 3.45 pm.
kakak bolehhhh!!!!

PINATBATE berkata...

uncle pet..
support habis-habisan..semput omak ehh!


Datin Asnija..
anak sulung..tu yg suspen tu..
Wah! sampai ambik cuti tunggu kat kantin ? sure anak rasa terharu kan..

PINATBATE berkata...

kak Lela..

Nabatake Rumiko.
(Pinatbate alwan ?)

Nabatake dgn maksud ladang bunga.
(wah! tiba-tiba saya perasan jadi perempuan cantik )
Rumiko dgn maksud wanita rumi.
(wanita rumi tu apa kak? saya nak jadi wanita jawi boleh tak..?)

Wanita rumi di ladang bunga...boleh?
(BOLEH saja kak...arigato gozaimas..)
Lepas ni boleh saya bergaya dgn nama baru kat facebook..haha!

PINATBATE berkata...

Kak Rina..
Kakak kata Terima kasih Aunty !

Saya berdoa mudah-mudahan anak-anak saya baik dan bijak mcm anak-anak kakRina..

PINATBATE berkata...

Uncle..
Insyaallah..doa dari Tanah Haram mudah-mudahan dimakbulkan Allah..

Bimbang jugak uncle..kakak ni bukan rajin sgt baca buku sekolah..asyik baca novel,majalah dan mcm-mcm buku..yg tak ada dlm syllibus budak tahun 6..sukati dia jer..

PINATBATE berkata...

KOG..
nak pinjam..? laa..nak buat apa lagi..bukan KOG pun ada sepasang ker?



cikgu mas..
cikgu mas nyanyi lagu retro tu terbayang muka Jatt dengan rambut gerbangnya...haha..

eehh..silap tu....maknya hanya ada lesung batu saja..tu pun jarang-jarang tumbuk sambal..

PINATBATE berkata...

KN..
Amin! mudah-mudahan doa ini didengar dan dikabulkan Allah.
saya pun teringin anak-anak saya berjaya mcm anak-anak KN..sejuk perut ibu!

PINATBATE berkata...

bro.mat..
Amin!! Amin Ya Rabbal Alamin..

alahh..bro.mat ni..yer yer jer..mcm pernah nampak! sekali bro.matt jumpa saya sure terkezut punya..bukan setakat lesung pipit yg kecik tu..lesung garuda pun saya ada...

chekgu BaniHassim berkata...

salam kak pinatbate...
hari khamis semalam paling tough utk mereka kan??

takpe, yg penting dah lepas...
doakan si pemeriksa kertas akan lembut hati dan tak terlalu strict...

semoga anak akak berjaya...

mak atau cikgu yg terlebih tensen adalah normal... :P

PINATBATE berkata...

en-me..
tengkiu en_me...
amvoii...;)



Dimar..
last paper 3.45 , ujian aptitude tu..Kakak balik garu kepala jer..dia kata soalan bhg IQ boleh jawab macam teka teki ...soalan bhg bahasa pun mudah..tapi soalan bhg maths kepala agak senget sebab soalan dlm bahasa melayu..dia tak faham terms..pas tu apa lagi main dadu jerr lah..tembakk!! Inilah nasib PPSMI punya budak ..

PINATBATE berkata...

Chekgu BH...
Memang kesian..melepek you balik ..
Tambah kesian lagi...minggu depan dah mula periksa PSRA sekolah agama pulak...tak dapat nak horey-horeylah...

Amin!..atas doa tu..

Wangi74 berkata...

Lawanya..leh buat menantu ni..hehehe

PINATBATE berkata...

Lyn Wangi...
Whahahahahahah!!
hadoi...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin