Jumaat, Jun 05, 2009

5 HARI 4 MALAM

Rumah ni kembali riuh-rendah sejak abang balik Kem Tahsinul solat wal Quran di SRI Tahfiz petang semalam.Macam biasa kerja dia asyik mengusik Hannah dan bergaduh dengan Izzah...sampai menangis-nangis budak tu .

Abang masuk kem ni sejak ptg Ahad ..dan habis ptg Khamis..tapi gaya tu macam dah lama sgt tak balik rumahlah..dia boleh order roti canailah,laksa lah ..amboi mcm orang baru balik dari luar negerinya gayanya....padahal dengar cerita menu kat kem tu pun boleh tahan sedapnya..

Masa hantar abang dan sepupunya Ammar hujan turun renyai-renyai..abg tu muka control jer..Ammar pulak buat muka tu nak cover lah tu..diorang tu sebenarnya tengah kecut perut .. takut kena bangun qiamullail pukul 4 pagi..Tapi biasa lah.. dah masuk tu, seronok macam tak nak balik..lagi-lagi ada acara night walking meredah sungai dan hutan ..
Ni masa buat persembahan hari penutup tu.Kumpulan diorg buat choral speaking ...abang yg berdiri tengah sblh baju hijau, pakai baju biru dan songkok ..tunduk mengintai skrip 'Sifat 20'. .dia kena sebut "The eighth character of Allah is IRODAH..Meaning is, Allah can do what He want".. hehe..tu jer pun part dia,tapi cuak..Ammar yg tepi kanan sekali pakai baju coklat tak nampak muka..tapi nampak lagi confident depan orang ramai..

Masa ambil hadiah tempat kedua persembahan terbaik ..jadi lah..



Mudah-mudahan dapat pengalaman baru,ilmu baru,kawan baru,azam baru..!


Harapan mak agar sentiasa istiqomah menunaikan solat dan membaca al Quran..cuma penyakit menyakat adik tu tak boleh blah langsung... rumah ni macam nak pecah diorang bantai berebut remote tv! lepas tu bergasak jerit pekik main pukul-pukul bantal pulak..eeiiiggrrr..!

9 ulasan:

littlemonsters berkata...

Salam
Tumpang lalu, nak tanya sekolah ni dekat mana yer...ingat nak hantar anak juga...
terimakasih
myhazlina@gmail.com

PINATBATE berkata...

littlemonsters...
salam kenal..
SRI Tahfiz Kg Sg Serai Hulu Langat..abg tak bersekolah di situ..cuma ikut kem musim cuti saja..

liza berkata...

sejuk perut mak mengandung...

KAMATO berkata...

Ahamdullialah, moga jadi anak yg berguna

en_me berkata...

salamm cekgu peanutbutter itteww..

manzlie berkata...

salam Kak Pinat...

saya doakan semoga anak anak kak Pinat akan membawa berkat untuk akak sekeluarga...alhamdulilah akan mendidik mereka dengan baik sekali.suka saya melihat nyee..supaya mereka jugak menjadi anak yang soleh dan taat pada akak suami isteri.insyaalah .ingat lah mereka lah harta akak di sana nanti..

manlaksam berkata...

Semoga membesar sebagai anak yang soleh.....amin.

PINATBATE berkata...

Liza,
Amin..
lama tak ke mari..sibuk yer..




KAMATO,
Mudah-mudahan ...amin!

PINATBATE berkata...

en_me,
salam..salam...en-me itteww...



manzlie,
Terima kasih atas doanya..



Pakman..
mudah-mudahan.. begitulah harapan ibu ayah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin