Khamis, Disember 22, 2011

Kejayaan bukan sebuah destinasi, ia adalah sebuah perjalanan.

Hari ini keluar keputusan PMR 2011. Semenjak dari malam dah tak lena tidur dibuatnya..set jam letak tepi telinga takut bangun lewat,iron baju siap-siap..berdebar macam nak ambik result pulak.Hahaha...

Lebih kurang pukul 10.30,result pun sampai.Alhamdulillah! Calon yg dapat 8A sejumlah 84 orang ..lebih ramai berbanding tahun lepas.Syukur..namun sedih sekali ramai pulak yg sangkut 7A IB ..terkilannya rasa.Kebanyakannya dapat B subject yg makcik ajar pulak tu.Rasa nak resign jer.tukar kerjaya jadi master chef . PK pun nampak kecewa.Dah bukan rezeki..redho sajalah.

Yang penting biar apa sekali pun keputusannya, jika sepanjang tahun kita sudah berusaha, mencuba dan berlatih, ini bermaksud kita sudah pun menjadi manusia berjaya. Cabaran besar menanti di hadapan tetapi pengalaman membuat persediaan, kesusahan, keletihan, menguruskan stress dan bosan serta 1001 pengalaman lain, kekal berguna sampai bila-bila.

Antara wajah-wajah ceria straight A's
                           Kejayaan bukan sebuah destinasi, ia adalah sebuah perjalanan.

6 ulasan:

atuk berkata...

Assalamualaikum Cikgu Pinat

Alhamdulillah
kejayaan untuk cikgu2 juga

Wassalam

bna berkata...

tahniah utk semue! terngiang2 zaman kegemilangan sy.. huahua.. :)

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ berkata...

tahniah utk murid2 cikgu PINAT
pengorbanan pada cikgu jugak....alhamdulillah

PINATBATE berkata...

Atuk,
waalaikumussalam.
Terima kasih..kejayaan dikongsi bersama..segalanya hasil usaha gigih dan kehendak Allah jua.


Bna,
Setiap batch ada moment indah yg selalu berbekas dalam hati ini..tapi zaman 'itu' mmg gemilang..;))


dilabangi
Terima kasih..hadiah utk cikgu tak ada ker..?

yanti isa berkata...

Tahniah .. cikgu jangan pulak putus asa . Kita sudah berusaha , kadang kala nasib tak menyebelahi kita .

PINATBATE berkata...

kakYan,
apa nak jwab dalam meeting nanti...hadoi!*hantuk kepala..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin