Rabu, Disember 14, 2011

HADIAH UNTUK PENGANTIN

Hujung minggu ni Insyaallah kami nak ke undangan majlis perkahwinan kawan ofis en.asben di Felda Jengka.So siang tadi pergilah beli hadiah.Gigih beratur kat kaunter dengan orang nak menyambut Krismas.Agak-agaklah makcik Pinat pun..sudahlah shopping time bulan tengah gerhana terpaksa korek tabung cari duit syiling,lepas tu orang beraya kita pun sibuk nak beraya..hah!!balik kepala berdenyut barulah insaf tau.


Tengah-tengah mall tu diorang nyanyi lagu apantahlahhh..dah rupa bunyi dalam gereja tu lah.cer teka kat mana..? ;) Indahnya hidup bermasyarakat kalau kita saling menghormati kepercayaan orang lain dan memahami keutamaan kita sendiri.

Malam ni ingat nak balut hadiah sekali baru ingat..,lupa beli kertas balut hadiah lah pulakkk..kat rumah ni cuma ada baki-baki kertas sikit..agak-agak kalau balut macam ni pun ok gak kan..yang penting isi dalamnya.Pembalutnya orang buang jugak nanti.Bak kata cik kakak "penting ker..?" Huhuhu....

jumpa kat web mana ntah gambar hadiah krismas ni..
Amalan memberi hadiah sangat dianjurkan dalam agama sebagai mengeratkan silaturrahim dan tanda saling berkongsi kegembiraan.Nak bagi hadiah tak payah balut pun boleh..macam idea cik kakak ..tapi tentu lebih manis kalau dibalut cantik asal tidak keterlaluan sampai berlaku pembaziran melampau atau simbol menunjuk-nunjuk kan.Tak adalah togel jer hulur ..pakai plastik kedai pulak.*tepuk dahi

Sebab tak jadi balut hadiah malam ni..kita masuk dapur buat sagu gula Melaka..sagu hijau tu saja jer masak lembik sampai  tak nampak berbiji dah..lajuu jer masuk tekak..yummmm!

4 ulasan:

yanti isa berkata...

sedapnya sagu buah melaka depa . nak sikit

PINATBATE berkata...

boleh..mai lah! ada lagi ni..kalau lambat tinggal bekas ..;)

aNIe berkata...

Pinatbate.. very colorful sagu gula melaka tu...hehehe

PINATBATE berkata...

Kak Anie..
sungguh teruja anak-anak makan..padahal rasanya sama jer kalau warna original pun..hihihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin