Khamis, Ogos 26, 2010

CHECK LIST

Ini entry ulang tayang..Ramadhan tahun lepas punya..saja  recycle buat peringatan..

Hanya tinggal beberapa hari saja lagi Ramadhan akan pergi ..
Bila diingat-ingat pejam celik biji mata selepas berbuka puasa tadi ..baru tersedar rupa-rupanya...
  • Tadarus baru masuk juzuk 12....erkk..
  • Terawih bolos beberapa hari bukan sebab uzur tapi kerana tidur dan keletihan err..kekenyangan sebenarnya..
  • Amalan sunat tak konsisten..
  • Sedekah berkira takut budget raya lari..
  • Beli baju raya awal sejak sebelum puasa konon nak tumpu rebut 10 malam terakhir tapi sampai hari ni masih cari peluang tambah koleksi raya...
  • Order kuih raya dan beli kerepek sebab azam tahun ni tak nak sibuk bakar biskut tatkala orang lain merebut kelebihan qiamullail ..tapi tadi dah terbeli bahan nak buat beberapa jenis kek dan conflake utk buat conflake madu pulak..ada hati lagi tuu....
Ahhhhhh..!!! Tak mau gagal !

Mari muhasabah diri...Di mana anda berada ketika ini? jangan jawab di atas kerusi pulak,,

8 ulasan:

Uncle berkata...

tak pa...masih ada masa lagi...niat tu dah ada...alhamdulillah!

Abdul Munir Sanusi berkata...

Betullah Kak. Memang banyak dugaan berpuasa dekat Tanah Melayu ni berbanding Tanah Arab. Qur'an masih terkedek-kedek lagi. Argh!

rezeki berkata...

salam cikgu pinat

alhamdulillah, saya masih konsisten cuma baju raya anak2 belum sempat pi beli lagi psl anak2 tak tinggal dgn kita hehehe tunggu depa balik nanti

kuih raya next week baru nak pi cari hehe

kucingorengemok berkata...

point last- kita pun dah terpikir nak buat kek raya, ish... kalau bos kasi cuti 10 hari terakhir kan syok sikit

Rozali berkata...

Salam Ramadhan Cikgu Pinat

Alhamdulillh
niat sudah ada
sudah dikira tu
tunggu pelaksanaan nyer ajer

Wassalam

sally berkata...

erkkk..baba tadarus tu sama la kitaaaa....kejarrrrr

akudimar berkata...

embakyu,
mudah-mudahan diparingi mempheng ngamal ibadat tey.
ben sitik asal ikhlas sak mampu ney kito...
selamat merebut 10 hari yang terakhir...
kita akan berpisah dengan ramadan selepas ini kak.paling menyedihkan...

PINATBATE berkata...

Salam kawan-kawan..
terima kasih komen-komen kat atas tu..sorry tak sempat balas satu persatu..

demammm..huhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin