Selasa, Oktober 19, 2010

SAKIT KEPALA

Sakit kepala ..sakit kepala..apalah ubatnya kandaaa...

huh ! dah dua minggu sakit kepala berdenyut-denyut..mula dari masa jaga exam PMR hari tu punyalah sakit sampai telan panadol berbiji-biji..padahal konon anti makan panadol..


Sekali lagi hari Sabtu lepas masa masuk exam PTK..dah lah masuk periksa tengahari pukul dua..panas lit lit..makan panadol dua biji pun macam tak de kesan..orang ingat sakit kepala sebab baca buku banyak sangatlah persediaan nak masuk exam..padahal..:P Apa ade hal..jawapan dah ada..tinggal pilih nak A,B,C atau D jer..Mujurlah masa hi tea hari Ahad tak sakit kepala..kalau tak sedih jer lah ..

Pagi ni pulak sekali lagi..terjaga pukul 4 pg masa Irfan nak menyusu dah terasa kepala berpusing semacam..bila bangun subuh,mmg bergoyanglah dunia..klimaksnya bila sujud masa solat subuh..angkat kepala jer..gelap berpinar...rasa macam nak muntah pun ada..siap berpeluh bagai...sekali dengan denyut-denyut..beratnya kepala mcm kena hempap batu Astaghfirullah! Suspen betul..Masa tu macam-macam ada dalam hati ni..Umur kita hanya Allah yg tahu kan..Cucu saudara kat kampung baby comel baru berumur 45 hari pun Allah ambil semula ..ni pulak yg org dah merasa nikmat 40 tahun hidup di dunia..Bila-bila masa jer..

Lps dah baring ..lega sikit,makan roti sekeping..pergi klinik..kepala masih goyang lagi tu..mujurlah klinik tak jauh dari rumah.Dpt MC sehari dan doktor suruh rehat..mungkin stress saja..bukan sebab darah tinggi atau apa-apa penyakit yg bahaya..Alhamdulillah. Balik rumah makan ubat dan tidur semula. Lega rasa hati..ni yg bila bangun terus buat entry baru..kat tengkuk ni masih rasa sengal-sengal lagi sebenarnya..kalau menunduk pun masih "bergoyang" dunia..Mudah-mudahan cepatlah pulih..

Sesekali Allah uji dengan nikmat sakit baru terasa betapa indahnya sihat.

12 ulasan:

dilaOHdila berkata...

salam kak pint
moga cepat sembuh. stress keje banyak sangat gamaknya kut. maklum kita kan org pumpuan. sentiasa diulit oleh kerje. Moga hatitenang, amin

Rozali berkata...

Assalamualaikum Cikgu Pinat

moga cepat sembuh
boleh menjalankan tugas dgn sempurna

Wassalam

eeka :) berkata...

osasah, sehat dah?
get well soon okay.
peluk cium utk irfan ye.
rindu osasah la. =(

Chibi Maruko berkata...

harap akak dah elok walafiat...

Uncle berkata...

Eh guru besar tak baca ke entry ni? Heh3...

Abdul Munir Sanusi berkata...

Family kak pinat ada yang magraine tak? lepas tu, ada sakit mencucuk tak dekat mata?

Kakzakie berkata...

Salam Cikgu,

Kesihan.... kakak dapat bayangkan kalau sakit kepala memang serba tak kena. Kekadang tu mungkin kurang tidur, stress atau migrain. Tapi migrain selalunya sebelah saja.

Atau tanda-tanda nak dapt cuti 90 hari selepas 9 bulan? tak tahu juga kan....jangan makan sebarang ubat kalau yang ini....

PINATBATE berkata...

Dila..
Alhamdulillah..dah ok dah..tapi ada masa lalok jugak lg..


Atuk Rozali,
Waalaikumussalam,
hari ni dah masuk kerja..terpaksa balik lewat pulak sbb kena siapkan kerja yg tertangguh smlm..huhuhu..

PINATBATE berkata...

eeka,
dah peluk ciun Irfan dah..utk eeka..;)


Chibi,
Alhamdulillah dah beransur ok..tp still makan ubat..


Uncle..
Tak sempat baca..dia selalu busy jer..tapi..Penolong Kanan baca kot..dia rajin scodeng...hahaha!

PINATBATE berkata...

Dr Mun..
bagus..bagus..dr sudah masuk..
family tak ada sejarah migrain rasanya..rasa menyucuk mata tu tak de tp mmg berat serata kepala sampai ke mata..bila berjalan mcm beralun di gelombang samudera raya gitu..;)
*punya hebat perumpamaan..


Kakzakie..
hahah!
cuti 90 hari tu sy dah tak layak ambil..dah habis quota..ekekeke..tp kalau ada rezeki apa salahnya kan..ambil cuti tanpa gajilah..

*psstt..sy belum cuti lg lah kak slps bersalin baby Irfan..masih full bf..:)

kak ina kl berkata...

semuga dah sembuh.memang teruk kalau kena macam kamu ni..

akak tak terima pun email kamu. tak perlah..sms kat no 019-3874160..duk area mana ek..bagitau nanti

ummu berkata...

Salam Pinat
akak pun amek PTK 16 hb tu
masa dah sampai lokasi PTK
tup-tup rupanya dah diubah ke tempat lain...gelut jadinya sebab masa tu lagi 5 minit pukul 9,dah le diserang sakit perut memulas.Last2 masauk dewan tak leh cocentrate sebab memulas sangat.kenang balik, kelakar juga

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin