Isnin, Mei 03, 2010

MEE REBUS DI HARI CUTI PERCUMA

Hari ni ada appoiment di Hospital kajang. Dr bagi cuti 2 hari untuk hari ni dan esok padahal hari ni dah masuk kelas 4 masa non stop sebelum minta kebenaran keluar..tak payah dapat cuti pun tak apa..tapi orang dah bagi,ambik ajer lah..nanti dia kata tak sudi pulak...

dan tidak dilupakan..doktor bagi tarikh masuk wad utk induce sekali..Fuhh!! suprise nya tarikh tu sama dgn tarikh lahirku yg sangat keramat..Ya Allah! Permudahkanlah segala urusan..

Sejak ternampak gambar mee rebus dlm blog Ayah Zain dan Cik Lie Makkah entah kenapa teringin sangat pulak rasanya nak makan mee rebus. Balik dari jumpa dr tadi terus jer masuk dapur tung tang tung tang...siappp...! tak ada taugeh dan cili dalam peti ais..tak kisah
lah..asal jgn kempunan sudah...kuah pun pakai paste ADAMI jer..Alhamdulillah!

25 ulasan:

kak su berkata...

Salam Dik...

Ya..Allah rezeki..alhamdulillah...
dah berjangkit2 mee rebus ni...
Sapa lak lepas ni yer...

Tentu sedap kan home made..

Wslm

CM berkata...

salam kak pinat


makan kak pinat sebelum berpantangg nanti,doakan semuanyer selamat..

PINATBATE berkata...

Salam kak Su..
Alhamdulillah.. buat melepaskan hajat ..

CM..
tulah..skrg otak asyik memikir nak makannnn jer...terima kasih atas doa..

Azima berkata...

Salam Kak Pinat,

Salam Ziarah...
Sedap mee rebus tu kak,buat sendiri xtra sedap la..terlioq dah ni!!!

Didoakan semuanya selamat kak..

shami2 berkata...

Salam kak pinat...

Ohhhh sedapnya...CL punya pasal jangkit ker akak yer..heheh makan kak....karang pantang karang lamer tu nak jumpa mee rebus..mau 100 hari kalau saya yg berpantang ler...hehhe

dilaOHdila berkata...

mee Rebus kak pint buat dilabangi Ngences ni!
kak..riko sakit opo kak. kok melas temen toh

silversarina berkata...

akak tengok je gambo mee rebus ni terus telan air liur .. sedapnya ...lamanya dah tak makan mee rebus ....yummy .

PINATBATE berkata...

Azima..
terima kasih sudi singgah..masak sendiri puas makan..berulang-ulang..

PINATBATE berkata...

shami2..
mula-mula nampak mee rebus Ayah Zain dah meleleh air liur..sekali nampak pulak kat rumah Cik Lie..terus tak tertahan rasa hati...hahaha!

PINATBATE berkata...

Dilabangi..
ojo ngences ndokk....;D
Insyaalllah,Hannah bakal entuk adik..kakpinat tengah tunggu hari ni..kalau tak lahir minggu nijugak,doktor akan induce hari Isnin depan sbb dah lebih hari....Ahad tu harijadi kakpinat..

PINATBATE berkata...

KakRina..
jom makan sama..mee rebus Muar ni..mmg yummy..Alhamdulillah,sampai hajat ..;D

kucingorengemok berkata...

adoi, 4 masa non-stop? duduk ke berdiri? kesian cikgu pinat...

PINATBATE berkata...

KOG..
masa bercakap wajib berdiri..kalau tak,murid tak dengar dan cikgu pun rasa tak puashati jer..dlm sebarang situasi,kena maintainn...

masa beri latihan tu round satu kelas..sambil curi-curi duduk sekejap,bangun sekejap..

dah tiba masa kecederaan tu..melepek tersangkut kat tangga..tarik nafas..hembus...sekolah 4 tingkat you..!

manzlie berkata...

salam from Makkah...


bak cikit.....



waslam

PINATBATE berkata...

Cik Lie Makkah..
hahaha!!
ni penangan mee rebus Makkah lah ni..;D

Kak Sidah berkata...

Salam Pinat,

Makan sebelum berpantang, doa akak semoga selamat melahirkan dan dipermudahkan dan mendapat baby comel

azlacj@yahoo.com berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
pinatbate berkata...

kakSidah
Terima kasih

Atikah berkata...

Salam kak,
Mudah-mudahan Allah permudahkan kelahiran baby nanti... moga dapt baby yang comel...

Pak Man laksam berkata...

Sedap nampak nya...

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam pinat,

amboi mee rebus pulak kat sini! bahaya betul penangan orang Makkah punyer entri...
apa pun, kak nab doakan pinat & bayi dlm kandungan sihat...semoga Allah SWT permudahkan proses kelahiran itu nanti.

safiudin berkata...

salam,

berselera saya.. alhamdulillah..

rezeki.

PINATBATE berkata...

Terima kasih atas doa semua!

dilaOHdila berkata...

kak piont dah selamat bersalin ke? kak pint OO kakpint)))))

PINATBATE berkata...

Dila..lum lagi lah..:D tgh standy...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin