Sabtu, Februari 13, 2010

YEAH..!

Lega..seminggu cuti CNY..macam -macam hal berlaku sepanjang minggu ni..Macam sibuklah sangat..tapi sempat juga layan kakak yang balik cuti ..steamboat katanya..apa-apa jerlah kakak..

dalam huru-hara buat kerja kat kebun,sempat juga join pot luck ni..percaya tak,pukul 12 malam buat agar-agar pandan..ntah apa silapnya..agaknya dah ngantuk kot..tak mau timbullah pulak lapisan atas dia..nak amek gambar pun malu..haiss!! tapi licin jugaklah..;D



Meriah..meriah!...tapi sedihkan..bila kita tengah senduk makanan ada orang tegur suruh makan beringat..bagus jugaklah orang sayang..kesian takut makcik pinat umur tak panjang agaknya..anak dahlah ramai...cuma rasa macam tak tertelan..bukan makcik melantak seperiuk pun..amik rasa sikit saja..tak apa lah..dah nasib orang kencing manis..

pandang saja kek ni..tapi dalam hati ada cinta..

yang ni special kak Honey buatkan..entah mengapa menitik airmata..tak terluah dengan perkataan..Terima Kasih Kak Honey,makan sebiji saja tapi saya ingat sampai mati.

Yang ni pun akan diingat sampai mati jugak..PA yang rajin dan tak banyak kerenah..hantar balik kampung malam ni..sebab banyak sangatlah penyakitnya..sakit tulang belakanglah,sakit kakilah,darah tinggilah..babai lah bibik Suratik ..jagalah dirimu..daku pun nak jaga diriku jua..:D

7 ulasan:

dilaOHdila berkata...

wah meriahnya POTLUCK kat pint...
macam2 food ada (emmm ngences aku)

wah anak dara dimple balik Cuti Yo;-)

tchersally berkata...

mak aihhhh sodappp nye..x pe la Pinat org menegur tu tandanya org sayaaaaannnggg..

Tanpa Nama berkata...

salam,
minum air mas cotek rebus.. utk kencing manis. dan amik hempedu bumi buat minum atau makan

PINATBATE berkata...

Dila..
balik sekejap jer..Isnin ni dah balik..tunggu cuti bulan depan baru balik lagi..;D


Tchersally..
hhmm...


Tanpa Nama..
Terima kasih sudi singgah..
Kencing manis semasa mengandung tak sama dengan kencing manis biasa..
saya dah pernah amalkan minum mas cotek pada kandungan yg lepas (ikut petua kawan)tapi memberi kesan pada bayi dlm kandungan..baby jadi terlalu aktif dan degupan jantung jadi kuat..tak berani nak cuba hempedu bumi pulak..
Biasanya kencing manis masa mengandung akan hilang selepas melahirkan..saya hanya kawal gula dan karbohidrat sj..kalau perlu cucuk insulin setiap kali nak makan mcm kandungan yg dulu..tak ada makan sebarang ubat..

manzlie berkata...

salam kak pinat..

aduhh kuih tepung pelita tuh mengancam seh....


waslam

KAMATO berkata...

nak cuba kurangkan diabates tu... email kat saya kamaludin@mohr.gov.my

tunbegia berkata...

sungguh bibik suratik itu macam kena sakit,

salamm,

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin