Rabu, Februari 24, 2010

BUDAK CENDOL

Sedar tak sedar blog Pinatbate Alwan ni dah masuk tahun ke 3. Tak ada entry yang menarik,tak ada topik yang bagus pun utk dibincangkan...iklan Nuffnang pun tak sanggup nak letak..bukan ramai peminat nak klik klik ..sekadar cerita anak-anak saja tapi melalui blog ini banyak juga dapat berkenalan dan berkongsi cerita dan pengalaman dengan kawan-kawan baru. Alhamdulilah..
Terima kasih semua yang memberi sokongan..kepada silent reader jgnlah malu-malu tegur kak Pinat yer..;D

Ini cerita Hannah ..atuk panggil dia cendol..mulut cek cok cek cok dahi jendul ..

Setelah bertangguh hampir seminggu di tinggal bibik,hari ni kami ke rumah kak Niza pengasuh Hannah yang lama.Alhamdulillah, Allah mudahkan urusan..nampaknya mulai 1 Mac ni terpaksalah Hannah bangun pagi usung bakul susu dan baju ke rumah ibu Niza dia..

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ssalam,
oh kencing manis becoz of pregnanciy..
then best kurangkan carbo ie nasi,or somtg similar, but increase fibrous intake. kiranya apa yg di makan sblm ini suma kena halves the intake..gradually.. so tak kena hypo.
makan sedikit tapi kerap.
pisang kena ration intakenya...
makan sayur banyak takpe, tapi control on carbo, fruits and kuih manisan etc.
rajin rajin lah berulam peria katak.

buat daun peria katak buat air teh elok.
Pastu, kena exercise.

banyak lah bersabar...banyak dugaanya.
silent reader tanpa nama

Tanpa Nama berkata...

oh lupa, lagi satu rajin buat juice celery bagus untuk your kind of problem related to pregnancy.celery aja tau..

also kalau can get celery capsule even better.

sr

Tanpa Nama berkata...

ohlagi satu ratah lauk ok apa? kalau gi majlis makan lauk lagi sedap..lagi puas merasa semua lauk.. sbb tak makan nasi. dan lauk semua mainly protin dan fibre ok apa... lambat terasa lapar dan cepat kenyang.. ni kalau maintain diet btul btul bleh back to size masa muda muda ni...not bad laa..

satu rahmat didalam ujian.. bersabar...

tunbegia berkata...

wah wes nduwe anak wedok seng ayu,

salamm,

Tanpa Nama berkata...

ni terjumpa cik tipah
http://ciktipahcyber.blogspot.com/

penjual teh peria elok utk kencing manis etcdan circulation
salam..
tanpa nama

silversarina berkata...

salam,

wah 3 tahun dah berblogging .. yelah melalui blog kita bertemu dan berkenalan :)

sian adik kena usung bantal dan susu , semoga dia ceria selalu .

花生豆花Alex berkata...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin