Ahad, Februari 07, 2010

LAH MEIN @ MEE TARIK

Kali pertama kami jumpa" lah mein" ini di Bazar Ramadhan in Taman Segar, Kajang semasa Ramadhan 2009. Gerai anjuran MACMA Selangor ni memang jadi perhatian sebab peniaga dia buat demonstrasi tarik tepung jadi mee..;D berkerumun orang tengok..siap ada yg amek gambar..blogger lah tu agaknya..haha!

Kebetulan ada member beritahu MACMA buka restoran makanan Cina Muslim dan jual mee tarik yg serupa macam yg kami makan masa kat pasar Ramadhan tu..apalagi..malam minggu kami serbu..!! :D


Selain mee tarik ni ada banyak lagi menu masakan Cina yang dijual tapi nampaknya ramai yang lebih tertarik nak makan mee tarik panas-panas... Penuh meja malam tadi dengan pelanggan dan hampir semuanya order mee tarik samaada berkuahkan sup daging,sup ayam ,goreng atau kicap..

Entah kebetulan agaknya..malam tadi pelanggan yang datang kebanyakannya Chinese yg mix dgn Melayu..kami jer kot yg pure jawe..kehkehkeh...nak jugak !!

Yang ni mee tarik sup daging ..mee dia yg sedap ..soft and fresh! dan sambal cili kering dia wangi jer...pedas pun ala kadar..

Izzah kata " naper tak de limau Cina..? " haiyyaa....dia ingat ni jamuan CNY kot..!

10 ulasan:

dilaOHdila berkata...

kak pint...
kat mana nak makan mee ni kak?
kat kajang ke/ bagi direction kak seperti mau mencubanya...
good Info!

ummi humaira berkata...

salam ...

nampak macam sedap jer mee tu , ummi lum pernah makan lagi .

PINATBATE berkata...

Dila..
kat Kajang..jalan nak menghala traffic light ke Tesco Kajang tu..
Kalau dari traffic light Balai Polis Kajang tu sebelah kiri..bersebelahan dengan kedai Mee Bandung Muar..kedai buka 5.00 ptg hingga 10.00 mlm shj..

PINATBATE berkata...

ummi..
memang sedaplah..sesekali tukar citarasa cina lak..;D

kucingorengemok berkata...

pandainya dia makan pakai chopstik... kita dari dulu nak belajar tak terajar-ajar lagi... nak cari training stik la, ada tak?

pB berkata...

nak ajakkkkkkkkk aBearrr lahhhh

hujung minggu nie

PINATBATE berkata...

KOG..
kalau nak tau,Izzah tu peminat segala katun Jepon..dia selalu berlatih makan mee kat rumah pakai chopstik..kalau tengah mabuk Jepun tu,makan nasi pun dikepal-kepal feeling makan onigiri inti unagi..@;@

PINATBATE berkata...

pB..
ajak jgn tak ajakk..
Wong Solo dah gi ke belum..?

Ayohwang berkata...

Ummph, sedap napok mee tarik tu....

Pak Man laksam berkata...

sedap tuuuuu......

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin