Khamis, Mac 15, 2012

AQUARIA

Bawa anak-anak masuk Aquaria sebab dpt voucher discount masa masuk Petrosains bulan lepas.Biasalah first time kan..teruja tengok ikan..lagi-lagi masa kami masuk tu beul-betul time ikan piranha makan..berasak-asak bebudak ni nak duduk depan sekali tengok ikan tu ngap !..Alahai!

Issyy..!! banyak sangatlah ambil gambar..tak daya lak nak tampal kat sini..
Hannah paling seronok berlari-lari dalam terowong ikan besar-besar ni..asyik tanya ''mak boleh makan tak ikan tu..? " Asyik ingat makan  jer budak ni..
Irfan pun seronok..leka dia tengok ikan-ikan tu..sampai buka kasut angkat kaki..punyalah syiokkkk..hahhaa!


Ni bukan ikan bawa balik dari Aquaria..tapi ikan pari seekor dibelah 4..kena bakar atas pan


Buat sambal serai,cili kering,bawang,halia dan asam style Portugese konon

 tadaa.!!...ikan pari bakar inspirasi dari pari gergasi Aquaria

 Muffin kiwi made by cik Kakak yg asyik laporrrr jer cuti ni
sekejap jer dah licin..ermm..!! Dah macam piranha diorang ni..

3 ulasan:

yanti isa berkata...

bestnya ... tapi tiket dia agak mahal kan ?

PINATBATE berkata...

kak Yan,boleh tahan mahal..lps diskaun pun masih mahal lagi..lagilah gerabak panjang macam kami ni..hahaha!..
Sekadar buat pengalaman..tp yg hairan anak-anak lebih suka Under Water World Langkawi..depa kata lagi seronok kat sana pasal ada penguin..:)

kak ina kl berkata...

akak tak pernah lagi pergi ke sini..disebabkan harga tiket yang mahal..duit tu buat makan steak lagi sodap..

akhirnya banyak gak cerita dalam blog ni..puas gak nak menyelak dan baca

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin