Khamis, Oktober 27, 2011

BERKARAT

Memang dah naik berkarat blog ni ditinggalkan .Rasa macam selalu melepak kat facebook sampai nak update blog pun naik malas.Sejak akhir ni banyak sangat cerita nak tulis tapi sibuk mengalahkan PM Najib nak pilihanraya pulak.Pergi sana sini buat itu ini..perghh!! Hebat!

Alhamdulillah abang dah habis exam jadi lega sikit boleh suruh dia jaga adik.Senang sikit emak dia nak buat kerjakan.Kalau tak nak buat urusan rumah tangga pun payah..bergerak kat dapur ada ajer yang mengekor tarik baju tarik kain..haishh! Rimas..rasa nak gigit jer senduk menahan geram.

Tu belum buat kerja sekolah lagi..Bila emak pegang pen merah nak tanda kertas periksa ada ajer lah yang nak tolong tanda..nak tolong kira markah lah..padahal tekan calculator pun tak berapa nak kenal nombor lagi..alahai!
Alhamamdulillah,Solat Hajat PMR,SPM dan STPM kat Masjid Alam Damai berjalan lancar,Ramai ibubapa yg hadir
Ni gambar homemade nasi mandy ayam buat dgn my adik masa balik kampung minggu lepas.selalu makan kat kedai-kedai nasi arab tak teringin pun nak buat sendiri..rupanya sekali buat,taklah susah mana sangat..;)


Berbaloilah masak seperiuk besar makan dua keluarga plus atuk dan embah..anak-anak rambu-ramba menambah..Insyaallah,raya haji ni boleh buat lagi..;)

Abang makan tak ingat dunia..ingat akhirat jer.

1 ulasan:

alKhattab Batik - Classic Elegant Unique berkata...

Salam,kak.

Betul ke mudah aja buat nasi mandy tu? kalau sudi, leh jugak disharekan resipinye..haha.. Tgk anak2 akak mkn mmg sedap nmpk.. :)


NEW ARRIVAL !!! BATIK THAI LATEST DESIGN IN THE HOUSE!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin