Khamis, Jun 09, 2011

HOT SPRING SG KLAH

Selesai jer siap marking paper,terus capai bag baju..dah nama cuti kan..kita jalan-jalan cari pasal..


Ingatkan dekat jer..rupa-rupanya boleh tahan juga masuk ke dalam jauhnya dari hiway.Puaslah meredah ladang getah dan ladang kelapa sawit.

Tapi bila masuk situ..wah! ramai betul orang..meriah! macam-macam ado.. tiket RM 10 utk dewasa .

Hannah yang paling seronok..ikut berendam dalam air panas..syiokk jer dia..

 Budak kecik ni pun happy..tak banyak ragam..senyummm jer..Alhamdulillah
 Bebudak ni paling teruja rebus telur atas batu panas tu..6 minit rendam dalam air panas tu boleh menghasilkan telur 3/4 masak yang lembut dan best!!
Anak-anak seronoklah kat sini..berbaloi walaupun penat..;-)

15 ulasan:

yanti isa berkata...

pegi balik hari ke ? best nampak ... rasa nak ajak abg misai bawak anak2 pi sini jugak

PINATBATE berkata...

Singgah dlm perjalanan ke Pangkor..;-)
best yong..

bujal X berkata...

telur rebus air panas~~sedap kah?he~~

PINATBATE berkata...

Bujal..
sedap dan berkhasiat..natural gitu..

yangyuyu berkata...

wah pinatbate, kena masuk tempat ni dlm wishplacelist kitorang hehe

PINATBATE berkata...

yangyuyu..
best! ada family room boleh rendam air panas satu keluarga dlm kolam private,sewa ikut jam..

Uncle berkata...

cantik dan menarik...akan kesana nanti satu hari...must be great...thanks for sharing the infos...

JahRera berkata...

as salam pinat,

kalau kak leyla ada, kita sewa satu bilik dan berendam sekeluarga, bukan setakat kaki saja. Air panas ini banyak membaiki ion dalam badan kita.

PINATBATE berkata...

Uncle,saya letak gambar dekat fb juga..
Nanti uncle pergi yer,mesti Marina suka punya..;)

PINATBATE berkata...

Kak Leyla,
Subhanallah!Patutlah hari tu saya nampak makcik-makcik sakit lutut dan lumpuh kaki ikut berendam kat situ..ada budak kecil sakit kulit gatal-gatal pun ayah dia bawa berendam..

saya sendiri dapat rasa kesannya..dua hari lps berendam asyik terkentut-kentut jer..angin keluar dari badan..;))
Keh3x

Rozali berkata...

Assalamualaikum Cikgu Pinat

memang seronok
2 tahun lepas saya pernah ke sana

Wassalam

hani@debumelukut berkata...

bagi address detail sikit dik...berminat nak pergi jugak ni

PINATBATE berkata...

Kak Nani,

Ini add nya:
FELDA RESIDENCE HOT SPRINGS
35600 Sungkai, Perak, Malaysia

Mudah saja nak ke situ kak,
on the North-South Expressway, get off at the Sungkai Toll Exit and turn left at the junction. Just 1km down the trunk road, turn left and follow the signs. The park is just after the Sungai Klah FELDA village. :)

atau kak hani boleh tengok kat sini..

http://www.malaysiavacationguide.com/hotsprings.html

PINATBATE berkata...

waalaikumussalam atuk Rozali,

anak-anak saya pun seronok dan nak ke sana lagi.Lain kali Insyaallah nak bawa emak dan abah saya juga..

Asmara berkata...

Salam Pinatbate. Terima kasih resepi untuk bertih beras tu. saya dah buat. Sedap! thanks again. :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin