Isnin, Januari 17, 2011

HUJUNG MINGGU

Jalan-jalan cari pasal terjah ikan.Mujurlah anak-anak kami ni penggemar ikan dan seafood..jadi tak lah susah melayan kerenah bebudak ni.Bukan apa,ada sesetengah budak tak suka makan ikan..nak makan ayam saja..kalau tak jumpa ayam tak selera makan katanya...susahlah macam tu kan..
Bila makan ketam jer mesti teringat Kakak..sebab dia penggemar tegar chilly crab.Agaknya memang naluri ibu macam tu kot..selalu ingat apa yang anak suka dan apa yang anak tak suka makan..lagi pulak bila duduk jauh..Entahkan anak teringat kat emak ke tidak..tak tau lah..
Tak apa..Insyaallah cuti tahun baru Cina nanti kita JJCM lagi yer Kak.Harap-harap abah baca entry ni..(kekadang my darling asben scordeng juga blog ni) memantau kekdahnyerr...(^_^)
Order air exotic saja nak bagi anak-anak rasa..ada air pegaga,air kedondong..kehkehkeh..Abang kata pening!
Macam tu lah cerita hujung minggu..Alhamdulillah

11 ulasan:

kucingorengemok berkata...

kita pun nak jjcm cny nanti, jangan kedai² tutup nak beraya sekali, sudah le

bujal X berkata...

ohohoho~~~berapa rm kena?

PINATBATE berkata...

KOG,
nak pergi ke mana tu..? nak ikut jugakk..;D

bujal X,
sedang-sedanglah harga..syekali syekala boleh lah..kalau selalu bapak dia pitamlahh...:D

dilaOHdila berkata...

wayyuh adhoh nak mangan iki
Food Photography kak pint sudah semaken jelita, CONGRATS

Rozali berkata...

Assalamualaikum Cikgu Pinat

saya belum cuba air pegaga lagi
kat kl rasa2 tak ada jual lagi

Wassalam

kak ina kl (1) berkata...

alahai tak leh jejalan cari makanlah sebab sepupu buat kerja kawin..jumaat nikah, sabtu umah pempuan ahad umah lelaki.

yangyuyu berkata...

pinatbate tak duduk dgn anak and asben ke

haih lamanya sy tak mkn seafood sejak bersalin, terliur lak, pasni nak mkn la, dah boleh dah kan anak dah 4bulan

Chik Att berkata...

CA baca kat blog mana tah .... kata kat sini mahal... betul keee..

PINATBATE berkata...

Dila,
cukup..cukup..jgn puji lelebih..rasa nak nanges terharu sangat dah ni..
wakakaka...


Atuk Rozali,
fresh sgt minum air pegaga.. kat KL kena buat sendirilah jawabnya..

PINATBATE berkata...

KakIna
kami cadang nak gi Melaka lagilah..makan kuih udang Alor Gajah yg kakIna promote tu..amacam..?


yangyuyu,
Anak sulung kakpinat duduk asrama,yang lain ada keliling pinggang ni ha..;)
Ok lah ..dah 4 bulan bolehlah makan..

PINATBATE berkata...

Chik Att,
Terima kasih sudi bertandang ke blog yg tak seberapa ni..
Yup! harga agak mahal berbanding dua tempat yg kakpinat pergi Disember lepas (ada entry sebelum ini)tapi masakan sedap dan tak tunggu lama..jadi rasa macam berbaloi bayar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin