Khamis, September 02, 2010

HADIAH HARI RAYA


Kertas periksa berlonggok-longgok..dah siap dua kelas masih ada 3 kelas lagi berbaki. Esok dah nak tutup sekolah..murid-murid diberi cuti..guru-guru pun terpaksa ikut cuti jugak..abis..tak kan nak ajar kerusi meja kan..maknanya malam ni kena qiamullail tanda kertas examlah..mesti siap sebelum subuh..kalau tidakkk...huhuhu..sendiri mau ingatlah.

Petang ni ada majlis khatam quran,iftar dan tarawih di sekolah.Jemputan untuk satu keluarga tapi tak kuasalah nak usung baby Irfan dan Hannah.Bawa Izzah sorang je kot..tu pun kalau dia tak penat balik sekolah petang.

Mesti keluar rumah sebelum jam 6.00petang .Sempat ker nak masak ni? Kalau tak sempat jawabnya kena beli jerlah..tapi rasanya daripada pergi pasar Ramadan,parking,jalan,berpusing satu pasar tu,drive balik..uhh..lebih kurang sama jer dengan memasak penatnya.Baik masak jer yg simple-simple utk orang kat rumah ni.buat tomyam pun ok kan..? Dah lama tak masak tomyam.

first

second

hadiah hari raya

10 ulasan:

Rozali berkata...

Salam 23 Ramadhan Cikgu Pinat

lepas ni ada banyak gambar2 majlis khatam quran,iftar dan tarawih

Wassalam

PINATBATE berkata...

Salam atuk Rozali..
hehehe..macam tau-tau jer..;D

Uncle berkata...

good idea!

dilaOHdila berkata...

wah..................NAMPAK ADA CANON
kata nak beli NIKON......hehehhee
model apa kak....berseri bercahaya

PINATBATE berkata...

Dila..
kikikiki..kukuku..maluuu..;P
belum abes baca manual

sally berkata...

Fewittt!! dSLR gitu..Sally tunggu gambar2 menarik dr blog n fb Pinat nih..

Salam Eidul fitri buat Pinat sekeluarga ya..maaf zahir batin.

kucingorengemok berkata...

kalau dapat kamera mahal, tak payah baca² manual, pakai auto mode pun gambar dah lawa, hehe... nasihat orang malas :)

PINATBATE berkata...

Sally..
alahai..you ni...malu I..
salam aidilfitri dan selamat bercuti utk Sally dan keluarga juga



KOG..
kakpinat akan ikut nasihat dan pesanan mu yg berharga itu..hiks

KAMATO berkata...

seronok nya raya dapat canon baru

PINATBATE berkata...

KAMATO,
salam..
mmg seronok tapi baju dan kasut baru punya budget kena potong sudaaa...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin