Isnin, Mei 28, 2012

YEAH! CUTI SEKOLAH

Wah! sakan betul daku membiarkan blog ini bersawang..penyakit M ni kalau dibiarkan lama-lama nanti melarat pulak kan..

Macam biasa tak adalah aktiviti lain kalau time cuti sekolah ni selain ke hulu ke hilir cari makanan ,buat makanan..macamana tak gebus lah mak dugong..alahai..
Kek pisang +choc rice ni ambil kat blog Awin yg manis ni..memang berbaloi! sedap makan panas-panas..wangi jerrr

Nasi Arab lagi..? ..ermmm 

Ni hadiah sempena hari guru 2012..nak tunjuklah jugak kannn..biarlah orang kata menayang pun..bukan apa..
Sebenarnya memanglah sebagai guru tak pernah kita meminta dan mengharap hadiah drp murid-murid,tp terus-terang bila murid beri hadiah begini...rasa sangat happy ..walaupun hanya barang yg kecil..terasa seolah sangat dihargai dan disayang oleh murid..*terharu sobsob..

 alahh!..tak payah nak terharu sangatlah kann..padahal senyum sampai malam dapat hadiah..lebih-lebih lagi yg ini..
ahaks! prihatin celah mana pun tak tauuu...(^_^)

8 ulasan:

dilabangiWORLD berkata...

pewitttttttt
shunteknya kek dia

PINATBATE berkata...

phewwitt..
cantik kewww..??
TQ Dila

aNIe berkata...

Alhamdulillah... rezeki guru yang disayangi anak murid kan... seronok bila dpt hadiah dari anak2 murid yg menghargai kita...

kucingorengemok berkata...

cerita hari guru paling mengharukan adalah bapak kawan saya (dia cikgu) dapat hadiah ball-pen sebatang, nampak macam used... sedih mengenangkan ada murid nak juga hadiahkan cikgu sesuatu pada masa dia takde apa² =(

PINATBATE berkata...

Kak Anie,
betul kak..bukan harga yg jadi ukuran tapi keikhlasan hati jadi ingatan.

PINATBATE berkata...

KOG,
kakpinat pun ada cerita hiba..
Ada seorang murid kelas hujung,walaupun tak pandai belajar tapi bersopan budaknya.. dia tak bagi hadiah tp datang ucap selamat dan cakap "saya janji saya akan berusaha dapat A masa exam nanti"..rasa nak nangis pulak akak..

GreenJade berkata...

Wah mmg buat tersenyum sepanjang hari ni...prihatin biasanya penyayang tau ..hehe..tahniah tahniah :)

PINATBATE berkata...

Green Jade,
tq..tq..penyayang ker..tak taulah..Anugerah ini murid-murid yg undi..kakpinat percaya ada guru lain yg lebih prihatin dan penyayang berbanding kakpinat,tapi rezeki tahun ini berpihak pd guru yg selalu jegil bijik mata ni pulak..Alhamdulillah..;)senyummm

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin