Selasa, November 15, 2011

KUIH CARA

 Semenjak dua menjak rajin tengok rancangan Masterchef Malaysia ni,si abang bukan main rajin ke dapur.Tolong kupas bawanglah, potong sayur,siang ikan..semua dia nak try. Bila time masak jer dia sibuk ke nak tunjuk bakat sekali.

Petang tadi dek kerana cuaca mendung ,memasing kelaparan..abang pun buka langkah buat kuih cara.Elok jugak..kalau tak,acuan kuih cara tu tak berusik bawah kabinet.
Ni sebahagian hasilnya. Sambil masak,sambil makan..Alhamdulillah! senang hati emak..;))

Yang geram tu dapur bersepahhhh!! lepas masak dia tinggal gitu jer..siapa yang kemas? emakkk jugakkk

8 ulasan:

aNIe berkata...

pinatbate... memang gitulah orang laki kalau memasak... diorang dah masak diorang sepahkan...

yanti isa berkata...

Rajinnya abang ni .. lepas tengok junior masterchef barulah akak sedar yang anak2 ni perlu diberi peluang belajar masak kecik kecil lagi .

atuk berkata...

Assalamualaikum Cikgu Penat

Alhamdulillah
mahu menolong......

Wassalam

PINATBATE berkata...

Kak anie,
Betullah kak,anak perempuan saya pulak asyik berkemass jer kerjanya..suruh masak selalu mengelat;

PINATBATE berkata...

kakyan,
betul tu..masak yg simple asal dapat lepaskan sesak pun dah cukup..taklah berat sangat kerja emak berkerjaya macam kita ni..;)

PINATBATE berkata...

Waalaikumussalam atuk Rozali..
Cikgu Pinat dah penatttt..;))

hani@debumelukut berkata...

Rajinnnn nyerrrrrrrrrrr..meh masak untuk aunty pulak.

PINATBATE berkata...

kak Hani,
tengah rajinnn...kalau bagi peluang dia memang nak cuba masak..mak dia kadang malas nak layan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin