Khamis, Julai 21, 2011

SYUKUR MENAMBAH BERKAT

Bila kita tidak dapat memiliki apa yang kita sukai, belajarlah untuk menyukai apa yang kita miliki.
Walaupun sebenarnya teringin nak makan ubi rebus panas-panas  cicah dengan sambal tumis emak yang sedap tu..tapi tak dapat sebab tak jumpa ubi..sob,sob,sob...syukurlah dengan rezeki yang ada.



kalau tangan dah buat sign peace..peace..tu tandanya sedap sangat tak boleh cakap dah. Alhamdulillah
Terima kasih aunty Fara
Ini baju dari Quebec City Canada, rezeki Hannah dapat masa lahir dulu. Masa tu tak muat pakai sebab besar jadi simpan dalam almari .Sedar-sedar bila jumpa balik dah muat-muat jer..syukur..; )

15 ulasan:

Ayah Zain berkata...

salam kak pinat

sodap kotam tuh. terlior

PINATBATE berkata...

AZ,
Alhamdulillah..rezeki..omak eyy suko bonar kotam lomak cili api..tapi anak-anak suko chilly crab kato eyyy..layan..

Rozali berkata...

Assalamualaikum Cikgu Pinat

Alhamdulillah
syukur baju tu dah muat2 ajer

Wassalam

Chik Att berkata...

lama tak makan ketam ....

Chibi Maruko berkata...

lupa me pasal baju ni, alhamdulilah, akhirnya muat jugak si hannah memakai..

hani@debumelukut berkata...

tengok gambar ketam, hari ni kena masak ketam..tergoda.

kucingorengemok berkata...

kalau jari peace bercangkuk tu apa tandanya? hehe

bujal X berkata...

kat mana ni kak?

yangyuyu berkata...

best wo kotam terliur nih

PINATBATE berkata...

Waalaikumussalam Atuk Rozali,
syukur..tapi tak apa,baju tu kalau Hannah dah tak muat boleh bagi Irfan pulak..turun temurun gitu..:)



Chikk Att,
orang kata kalau bulan penuh ..ketam gemuk-gemuk penuh isi..;)

PINATBATE berkata...

Chibi @ fara,
terima kasih sekali lagi..Hannah ni badan kecik halus,Irfan pun dah sama besar dengan dia.tak lama lagi harus Irfan yg sarung baju tu..keh3x

PINATBATE berkata...

Kak Hani,
masak jangan tak masakk...
dikau tergoda ku gumbiraaa...hehehe


KOG,
kalau jari cangkuk tu tanda nak lagi...nak lagii...nak dua kali makan,nak dua helai baju lagi..
winkwink

PINATBATE berkata...

Bujal,
kat tepi sungai Perak..Restoran de Muara namanya..;)


Yangyuyu,
terliur ker? kena masak ni..;)tapi awas jangan makan banyak sangat..nanti menggaru hidung,tak pun gaut..adoyai

Uncle berkata...

Salam Pinat.
Tengok ketam teringin nak ketam...
Tengok sungai teringin nak ke sungai...
Tengok baby, teringin nak baby...adoi....kacau nih!

PINATBATE berkata...

Uncle,
teringin yg lain-lain tu bisa di atur pakkk...,tapi hat teringin baby tu....tak dapek den nak nolong. Tu kena cari penyelesaian sendiri tu Uncle.. ngeeee..;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin