Isnin, Mac 14, 2011

SEMANGAT NGAT NGAT

Liat betul nak berkemas rumah bila time cuti macam ni. Nak masak pun malas.Kakak puasa,abang pulak pergi tuisyen kat sekolah.Goreng nasi dan buat sandwich tuna saja utk sarapan terus sampai lunch.

Alahai mata sakittt la pulak bila nampak baju kotor berlonggok.Alang-alang basuh baju..basuh sekali langsuir langsir dapur.Sebelum gantung langsir bersih,lap dulu cermin tingkap. Pheww!!! barulah terang..kehkehkeh..ingatkan rumah ni gelap sebab tak cukup cahaya matahari  masuk..rupanya sebab langsir dan cermin dapur berkarat..

Tiba-tiba pulak teringat nak pasang alas meja baru. Ehh..! macam kena tiup-tiup pulak aura rajin ni..Beli warna merah terang masa sale bulan 12 orang kata nak sambut krismas ker? Sekarang bolehlah pasang kot..Gong Xi Fa Chai pun dah habis..kalau nak ikut cakap orang,hishh!! alamat semua kerja tak menjadi. Sukahati makciklah..dapur makcik.

Sekarang barulah ada SEMANGAT..!!

Anak-anak,
lepas ni jangan makan bersepah depan tv lagi yer..duduk makan kat dapur elok-elok.Meja dah cantik tu..;-D

Amacam,semangat tak alas meja polkadot tu..? tu tangan kakak..*rajin !
Semangat Kakak nak berbuka puasa..letak buah potong besarrr punya...

8 ulasan:

aNIe berkata...

Pinat... macam nak raya je semangat ngat ngat tu...hehehe

PINATBATE berkata...

kakAnie,
my great helper siKakak balik dari asrama..tu yg semangat tu..hehehe..

kucingorengemok berkata...

cuti pun macam² kerja kena buat kan kak... (alas meja tu comel)

MULAN berkata...

menggoda sungguh tart2 itu... warna merah ni memang kasi semangat yg luar biasa laa.. rasa berkobar2 rajin pulak ni..

bujal X berkata...

alas meja macam buah strawberi!he~~

PINATBATE berkata...

KOG,
ada orang kata cuti yang sebenar ialah bila sampai masa berehat di alam yang satu lagi.ermm..entahlah ?


Mulan,
betullah!rasa macam nak raya..tetiba boleh nampak habuk debu seinci kat bunga plastik..terus basuh!sebelum ni tak nampak pulak..;P


Bujal,
Strawberry ker? chumil kan..kan..semangat red warrior! kehkehkeh..

dilaBanGi berkata...

KakPINT
dilla nak tempah tartless strawberry tu satu bakul berapa harga? leh bagi quotation...cepat erk. Sedep tu nak makan lah......

PINATBATE berkata...

Dila Bangi,
Keh..keh..keh..
Shell tart tu kak beli yg ready made(kosong)kat kawan yg mmg buat beribu biji sehari to supply kat kedai kek.50 biji saiz kecil dia jual RM 12.50.Tak daya tenaga akak nak buat..

Kakpinat cuma masak kastard dan anak dara yg sumbat segala isi dlm perut shell tu..

Beli banyak-banyak boleh simpan dlm tupperware mcm biskut. Bila nak makan just bancuh kastard dan letak buah selambak ikut suka..nak boh inti cheese pun boleh.Tp kak tak berapa suka yg cheese ,MBELENGERR..

Easy kan?Alhamdulillah.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin