Ahad, Januari 29, 2012

HABIS DAH CUTI

Habis dah cuti CNY...Esok mula rutin biasa..tak boleh nak rilek lagi.Cuti seminggu rasa sekejap jer berlalu..Hari terakhir cuti macam biasalah..Anak-anak kecoh kelam- kabut berkemas..iron baju,susun jadual..ehh! ada yg baru nak basuh kasut dan ada yg tak siap homework lagi ! macam manalah emak tak bising..

Muffin blueberry cik Kakak buat semalam pakai tepung ready made jer ..dpt lebih kurang 15 biji..kali pertama kakak buat muffin sendiri start dari pecah telur samapi bakar...Fuhh! seronok dia adik-adik puji sedap!sedap!..hahaha!
Sajalah kan..nak bagi dia pengalaman buat muffin.Benda-benda macam ni orang kata selain nak suruh dia belajar selok-belok di dapur sebenarnya pun boleh jadi benda yang fun dan jadi kenang-kenangan bila dewasa nanti.
Dadih strawberry ni pulak Izzah yang buat. Bangga betul dia dapat siapkan dadih mula dari menjerang air sampai masukkan dalam peti sejuk..walaupun hakikatnya pakai dadih segera saja..;)

      Sejukkk jer masuk dalam tekak...bagus anak-anak minggu ni rajin masuk dapur.


Yang ni pulak..perangai masa maghrib tadi.Kakak dia mengaji dia pun sibuk nak mengaji..menjerit-jerit mintak tudung..bila sarung kat kepala barulah senyap..pas tu mulut kumat-kamit miming baca Quran.
Muka Irfan tengah bengang bila kena gelak dek kakak abang...HAHAHA!

1 ulasan:

yanti isa berkata...

sedapnya muffin depa ... selamat kembali bertugas

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin